Projezte se k lepší imunitě

Co jíst v zimě pro zdraví, štíhlou linii a zahřátí? Obecně se v zimě nemusíte bát většího množství kalorií a celkově výživnějších pokrmů, které obsahují důležité vitamíny a minerální látky. Důležité je však i koření nebo třeba houby!

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je výživná houba, která umí nastartovat obranyschopnost organismu a  je považována za královnu imunity. Prospívá lidskému organismu, je lahodná a obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek pro podporu zdraví. Vyzkoušejte si hlívu připravit v podobě veganské dršťkové polévky podle receptu od Tropikalia.cz:

zoom

Ingredience:

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 litr horké vody
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • sůl a pepř dle chuti?
  • 1 snítka čerstvé majoránky

Postup: Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Po 3 minutách přidejte rozmačkaný česnek, restujte další minutu. Přidejte na nudličky nakrájenou hlívu (tužší části hlívy odstraňte nebo nakrájejte na menší kousky). Zasypejte mletou paprikou, rozdrobeným bujónem, solí, promíchejte a lehce restujte (max. 30 s), aby paprika nezhořkla. Poprašte lžící mouky, opět promíchejte a za stálého míchání přilévejte vodu. Vařte 20 minut, v polovině vaření přidejte sušenou majoránku. Dochuťte citrónem, solí a pepřem dle chuti. Před podáváním můžete ozdobit čerstvou majoránkou.

Fermentovaná zelenina

Fermentované produkty - například v podobě korejského salátu kimchi - působí příznivě na zdraví, protože obsahují probiotika, které zajišťují rovnováhu střevní mikroflóry, podporují trávicí systém a imunitu. Kromě toho najdete v kimchi spoustu různých vitamínů, esenciální aminokyseliny a minerální látky.

Zázvor

Zázvor dokáže nejen posílit imunitu, ale má i antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky. Pokud vás zrovna trápí nachlazení, uvařte si silný zázvorový čaj. Nebojte se ho nastrouhat a rovnou ve vodě cca 10 minut povařit. O cenné látky nepřijdete, naopak bude mít zázvorový lektvar ty pravé grády!

Kurkuma

Silným antioxidantem s protizánětlivými a antibakteriálními účinky je kurkuma, která navíc podporuje prokrvení organismu. Obecně patří kurkuma k nejzdravějšímu koření. Používat ji můžete nejen v kuchyni jako koření, ale i ve formě bylinných čajů nebo jako doplněk stravy. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jaké vychytávky pořídit do vaší ložnice?

Jaké vychytávky pořídit do vaší ložnice?

Životní styl komerční článek

Ložnice je místo, kde začíná a končí váš den. Je tedy dobré, abychom jí věnovali spoustu pozornosti a vytvořili v ní harmonickou atmosféru. K tomu nám dopomůže vhodný nábytek i pečlivě vybrané interiérové doplňky. Jestliže se v tom zrovna nevyznáte, nemusíte zoufat. Níže vám dáme užitečné tipy na vybavení vaší ložnice. Inspirace je tu!

NOVÉ
Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Životní styl komerční článek

Jestliže máte rádi vzdušné a pohodlné outfity, bude pro vás dobrou volbou streetwearová móda. Ta má ženám i mužům hodně co nabídnout. Jestliže nejste zrovna módní znalci, nezoufejte. Níže vám prozradíme, jaké oděvy, doplňky a boty frčí v dubnu v outfitech v městském stylu. Inspirace je tu!



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!