Přírodní potlačovače apetitu
Mandle
Hrstka mandlí je nejen bohatým zdrojem antioxidantů, vitamínu E a hořčíku, ale podle studie prezentované na Obesity Society Annual Scientific Meeting mandle zvyšují pocit sytosti, a pomáhají tak s udržením váhy.
Mandle vás nasytí a káva zlepší metabolismus.
Káva
Zatímco popíjení více než dvou šálků kávy denně může způsobit nervozitu, mírné pití kávy podpoří funkci metabolismu a pomůže potlačit chuť k jídlu.
Pokud chcete účinek kávy ještě podpořit, je potřeba mít správný kávovar, aby netrpěla kvality kávy. Se správným výběrem vám mohou pomoci profesionálové v obchodě nebo recenze a testy kávovarů.
Zázvor
Po staletí je kořen zázvoru využíván pro svou úžasnou schopnost upravovat zažívání. Ať už rozemletý v nápoji smoothie, nebo jako koření v indickém pokrmu, zázvor funguje jako stimulant, který dodává tělu energii, zlepšuje trávení a zmírňuje chuť k jídlu.
Zažívání vám upraví zázvor i avokádo.
Avokádo
Toto lahodné ovoce je plné vlákniny a tuků, které prospívají našemu srdci, je lehce stravitelné a je doporučováno při poruchách zažívání. Navíc, pokud se jí s mírou, dokáže potlačit chuť k jídlu.
Kajenský pepř
Podle nedávné studie publikované v magazínu Physiology & Behavior už jen půlka čajové lžičky kajenského pepře pomůže podpořit metabolismus a způsobí, že tělo spálí o 10 kalorií navíc.
S neustálou chutí k jídlu vám pomůže i kajenský pepř či jablko.
Jablka
Jablka všech druhů potlačují hlad a chuť k jídlu především díky obsahu rozpustné vlákniny a pektinu, látek přispívajících k pocitu sytosti. Kromě toho jablka snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a posilují imunitu.
Voda
Mohly by k potlačení apetitu stačit pouhé dvě sklenice čisté vody? Věda říká, že ano. Podle studie z roku 2010 lidé, kteří pili dvě sklenice vody před jídlem, snědli o 75 až 90 kalorií méně než ti, kdo vodu nepili.
K potlačení chuti k jídlu stačí obyčejná voda, nebo plátek tofu.
Tofu
Rostlinný zdroj bílkovin tofu není jen pro vegetariány. Tofu obsahuje izoflavon genistein, který dokáže potlačit chuť k jídlu, a snížit tak množství jídla, které zkonzumujete.
Ovesná kaše
Většina odborníků na výživu se shodne na tom, že nejlepší snídaní je právě ovesná kaše. Nejenže vás udrží nasycené na většinu dopoledne, ale ovesná kaše také potlačuje produkci hormonu ghrelinu, který je zodpovědný za pocit hladu.
Spojení ovesné kaše a skořice pomůže udržet chutě na uzdě.
Skořice
Pokud si výše zmiňovanou ovesnou kaši ještě posypete voňavou skořicí, máte o pocit sytosti postaráno. Stejně jako zázvor nebo hřebíček, i skořice pomáhá snižovat hladiny krevního cukru a tím pomáhá ovládat chuť k jídlu.
Pokud vás zaujaly tyto jedinečné vlastnosti jinak běžných potravin, více tipů máme připravených i na http://www.activebeauty.sk.
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit