Citlivá pokožka jako běžný civilizační problém

Většina evropských žen si stěžuje na citlivou pokožku, mají ji zarudlou a špatně snášející běžnou kosmetiku. Může za to většinou špatné životní prostředí a nezdravé civilizační návyky. Jak ale o takovou pokožku pečovat?

img

MUDr. Monika Arenbergerová, specialistka v oblasti prevence a léčby kožních nádorů, melanomů.

Zvýšená citlivost pleti se může projevit u každého typu pleti, častěji však tyto obtíže mají ženy se sušším typem kůže. U nich je narušen ochranný kožní film ať už genetickými faktory, nešetrnou manipulací nebo nesprávnou péčí. Citlivá pokožka se většinou ozývá, pokud je dlouhodobě zatěžována. Například výkyvem teplot, stresem, kouřením či používáním nevhodné kosmetiky. Pokožka je poté přecitlivělá, zarudlá, svědí či pálí a rozhodně nevypadá svěže a zdravě. „Citlivá pokožka není nemocná pokožka, ale pokud ji budeme dlouhodobě přetěžovat a správně se o ní nestarat, může vést k chronickým kožním problémům, vysušení kůže, popraskaným žilkám i tvorbě předčasných vrásek,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Monika Arenbergerová.

Citlivá pokožka vyžaduje každodenní speciální pozornost a péči, ideální jsou hypoalergenní produkty určené pro sensitivní pleť. Pokožku také zatěžuje časté kombinování nebo střídání produktů. Ideální je používat produkty jedné značky a to od hlavy až k patě. Na trhu je nyní novinka Dove Pure & Sensitive. Všechny produkty jsou hypoalergenní, některé neobsahují parfémy ani parabeny. A pokud parfém obsahují, byly z něj odstraněny známé parfémové alergeny, aby se tak minimalizovala možnost výskytu alergické reakce.Sprchový gel, krémový sprchový gel i krémová tableta jsou určeny pro hygienu osob s citlivou pletí a vhodně je doplňuje i hydratační prostředek - hypoalergenní tělové mléko Pure & Sensitive se speciální technologií DeepCare Complex, která udrží pokožku hebkou a pružnou Jeho textura je jemná a dobře se roztírá i vstřebává.

„Správná péče o senzitivní pleť, dostatečný pitný režim a eliminace negativních zevních faktorů vede k dlouhodobé stabilizaci projevů. Nicméně predispozice trvá, a proto je třeba mít s péčí trpělivost,“ vysvětluje MUDr. Arenbergerová.






Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Jaké vychytávky pořídit do vaší ložnice?

Jaké vychytávky pořídit do vaší ložnice?

Životní styl komerční článek

Ložnice je místo, kde začíná a končí váš den. Je tedy dobré, abychom jí věnovali spoustu pozornosti a vytvořili v ní harmonickou atmosféru. K tomu nám dopomůže vhodný nábytek i pečlivě vybrané interiérové doplňky. Jestliže se v tom zrovna nevyznáte, nemusíte zoufat. Níže vám dáme užitečné tipy na vybavení vaší ložnice. Inspirace je tu!