Dozvěděla jsem se, že UTB přijímá ve 3. kole přijímacího řízení studenty bez přijímaček... Docela mě zaujal obor - chemie a technologie potravin. Uvažuju ale, jestli má vůbec cenu se tam hlásit, když jsem ze školy už nějaký ten pátek a z matiky na střední si snad nic nepamatuju a navíc, když jsem na střední neměla vůbech chemii (tudíž mi chybí znalosti úplně...). Dá se studium zvládnout i bez toho?
Mám střední obchodní akademii a voš sociální pedagogickou, takže úplně něco jiného.
Máte někdo s tímto oborem zkušenosti?
s oborem mám zkušenosti ono to není až tak o chemii jako takové, ale o x bakterií a šrocení se latinských názvů. Jinak abych dodala.. tento obor je zaměřen hodně na laboratoře.. takže já bych si s chemií hlavu nelámala až tak moc - názvosloví snad umíš ze základky ne
ještě bych teda dodala.. ano, chemie tam je, ale ne tolik jak na jakýmkoliv jiným oboru, co se chemie týká . Rozhodne to není jak třeba na farmacii.
A kde jsi to studovala? Ve Zlíně?
A co ta matika? Navazuje se tam na to, co už by člověk měl umět ze střední nebo ne (tak jak v chemii, jestli to správně chápu...)?
víc info bych ti řekla o pár měsíců dál, protože ve studiu pokračuji Co znám, ale z vyprávění ..prý se jede vše od začátku, ale za to velice rychlým tempem. Nejsem ze zlína
Tak uvažuju, jestli to přecejen zkusit... Vůbec netuším, jestli to zvládnu totiž, moc si nevěřím... Navíc při práci...
Reaguji na Chirra: Vůbec netuším, jestli to zvládnu totiž, moc si nevěřím...
Je jediná možnost jak to zjistit Zkus to, buď to půjde a nebo taky ne.
Zkoušela jsi se dívat na studijní plány? Na stagu by měl být u každého předmětu obsah a tak můžeš zjistit, co by ti v té matice/chemii čekalo.
Mě by zajímalo, jaké je z této VŠ, fak. a oboru uplatnění. Máte zkušenosti či se k Vám dostaly reference?
uplatnení může být např. ČOV, jakákoliv laboratoř - máte základ chemie, takže stanovení vody atd není problem.., nebo čojka v nejhorší nouzi..pracovat v řeznictví atd atd..je toho docela dost bych řekla.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.