méně než
10 příspěvků
Jééé,ten miluju Ale doma jsem ho ještě nezkoušela.
Cituji sequanka: Který sýr je na to nejvhodnější
Viděla jsem v tv,že na něj používali normálně tvaroh,tak by to asi taky šlo.
dělala jsem v pátek tvarohovej s citronem a dobrý, akorát mi 3/4 zbydlo, my prostě na sladké nejsme
lucis
spíš mascarpone
MisaMisa
Díky za tip. Zkusím to podle toho, jedla jsem ho u známých a byl hrozně dobrý. Použitím tvarohu se z toho podle mě stane obyčejná tvarohová buchta.
nn, fakticky tam patří Philadelhia, chodila jsem dlouho s Amíkem, oni na cheesecake používají jen ten, určitě ne mascarpone.
aha, no ono těch receptů je tolik. Já čerpala ze srpnové Marianne
MisaMisa
No ja se ji ptala, ale ona ho na mě vyhrkla tak, že se mi to zdálo naprosto jednoduché, ale doma jsem pak marně vzpomínala, co vše tam bylo...ale zkusím ten podle apetitu - ingredience už mám, tak jsem zvědavá.Ten Philadelpiha měli i u nás v bile asi za 30 Kč necelých.
MisaMisa-to z toho bakeshopu...to dáš 900kč za dovoz plus peníze za cheesecake?který jsem tam ani nenašla,ale mají to tam celkem drahý. Jak je velký?
MisaMisa-mě tedy zarazila cena toho rozvozu
Správně tam patří Philadelphia, kterou u nás běžně mají, třeba v Bille.....dá se nahradit spíš než mascarpone tak ricottou a ani z obyč tvarohu to není špatné......
Nemáte někdo recept na NEPEČENÝ cheesecake.Nebo nevíte kde najít recept ,skoro všude jsou jen na pečený .
Mám vyzkoušený tento (jen místo bílé čokolády, tak tmavou) - je výborný:
http://www.apetitonline.cz/recepty/1117-cheesecake -s-bilou-cokoladou-a-boruvkami.html
Cituji petu8888: Nemáte někdo recept na NEPEČENÝ cheesecake.Nebo nevíte kde najít recept ,skoro všude jsou jen na pečený .
ČOKOLÁDOVÝ NEPEČENÝ CHEESECAKE
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na korupus: jedny Bébé sušenky čokoládové (130g), a asi 90-100g rozpuštěného másla
krém: 250g tvarohu (kostka, vanička), 1 mascarpone 250g, 280ml tekuté šlehačky, 400g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (nejlépe s 50% kakaa - mají v Kauflandu 200g za 15,-Kč )
Poleva na ozdobu: 140ml šlehačky tekuté, 100g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
POSTUP PŘÍPRAVY
SUŠENKOVÝ KORPUS:
Sušenky rozmixujte - pomelte, nebo jen válečkem pořádně podrťte. Do sušenkové drti vmíchejte rozpuštěné máslo.
Dno kulaté formy vyložte pečícím papírem a na něj obrácenou stranou lžíce narovnejte sušenkovou hmotu. Dejte na chvíli do ledničky.
ČOKOLÁDOVÁ HMOTA:
Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce - ale to já moc nedoporučuju, protože takové množství by se mohlo lehce přichytit a to už není ono). Čokoládu nechcte mírně zchladnout (ať není horké, jen vlažná)
Mascarpone, tvaroh a tekutou šlehačku lehce promíchejte. Do této hmoty přidejte celou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte šlehačem na hladký krém. NEPŘIDÁVEJTE ŽÁDNÝ CUKR, ČOKOLÁDA TO OSLADÍ AKORÁT!!
Čokoládovou hmotu dejte na sušenkový korpus a šup s tím do ledničky (nejlépe přes noc).
Poté už jen poleva a DOBROU CHUŤ
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.