AlmaSinger
u nás takto lidi kupují máslo..nedá se z něj péct, brzo žlukne, je plné vody....ale stojí o šest korun méně než to vedle
bohužel trend zhoršování kvality zrychluje. doma jíme celkem prostě, moc se k mlsům nedostanu, takže sušenky, čokolády...jím s minimálně několikatýdenními odstupy...někdy bych ani nevěřila, jak se může chuť tak rychle měnit k horšímu. třeba zlaté oplatky. ty jsou fakt děsné, kdysi nejlepší své kategorie. nebo mé kdysi oblíbené žloutkové věnečky už nejím nic, peču doma radši buchty.
Tý jo, drsnej článek! Ale potrdilo se mé tušení, češi jdou bohužel jen po ceně.
Já jsem se nedávno v bille ptala prodavačky v uzeninách na šunku s nejvyšším obsahem masa a nevěděla to, dost jsem ji zaskočila. No a v Albertu jsem jsem byla šokovaná, že v sortimentu pečiva nemají nic celozrnného! Samé vícezrnné, lámankové, se semínky - prostě zrníčka na efekt, ale složením nic celozrnného :-/
Teď jsem si přečetla článek a je to teda pěknej hnus Ani jsem nevěděla, že např.zmíněné Magnum má jiné složení tady a jiné na západě...
My na jídle teda nešetříme, už kvůli dceři /1,5roku/. Jogurty kupujeme bez škrobů-Hollandia, Klasik,... ,zmrzlinu bez rostl.tuků- Häagen-Dazs,... Ale i tak se člověk nevyhne Éčkům,náhražkám, apod.
AdaZBrna
Jojo,taky jsem byla v Albertu min.týden a samý "běžný" pečivo,max.s pár semínky jako posyp.
Naštěstí máme blízko pekárnu,kde je pečivo kvalitní!!
Cituji AdaZBrna: jsem se nedávno v bille ptala prodavačky v uzeninách na šunku s nejvyšším obsahem masa
no však si někdy přečti jaký obsah masa má jakákoliv vakuově balená šunka v regálech....podle mého je šunka sval a tím pádem to,co se prodává není šunka,když to má obsah 56% a tak různě kolem tohoto čísla masa ale lidi si to koupí.....dobře jim tak a dobrou chuť.
To stejné jsou párky,tzv. paštiky a další "dobroty" většinou polské výroby.Občas se bavím tím,že si u chlaďáků čtu složení nahlas a lidé se pak přidávají............nikdo si nic nekoupí
Cituji TinaAn: Jogurty kupujeme bez škrobů-
Jogurt musí být hlavně smetanový,netrvanlivý a hlavně neodtučněný.
Co je asi za dobrotu v kelímku,když má měsíc trvanlivost.
Z uzenin nejíme nic, občas kvalití šunku-nad 90% masa, kupuji v Lidlu...
Špekáčky,párky apod.jsou defacto vegetariáské, masa v nich aby člověk pohledal,zato v nich najde namleté kůže,kosti, peří a hromadu mouky, dochucovadel...
Laky
Samozřejmě... Kupuji jogurty,kde je mléko, bílkovina a jogurt.kultura.. Nic dalšího, většinou mají min.3% tuku...
imoen
No u másla to taky sedí... Studuju, peněz nemám na zbyt, ale doma mám biomáslo, nevím, jak moc je bio, ale je fakt dobrý vychutnám si ho klidně samotné na chlebu, a ne nějakou "haničku" za pár korun, hnusnej tuk....
4zelinka
Ono i uměle vyhnaná zelenina a chemicky ošetřené ovoce není zn.ideál
Ale to by člověk nemohl pozřít nic.
Cituji angelic: Doporučuju Country life biooprodejny...
souhlas
já zas nechápu jak někdo může kupovat ramu a jiný rostliný rádoby másla fuj, uzeninu nejim jen šunku a tu si vybírám , těstoviny taky jen panzani protože jiný se skoro nedaj žrát.
já vím, že někdo musí obracet každou pětku , ale abych např. kupovala tesco výrobky za pár kaček to musí být strašněj sajrajt to bych radši jedla suchej chleba , To samé Lidl tam já vůbec nelezu nehledě na to jak každou chvíli v televizi slyším , že v lidlu byla v tom a v tom výrobku listerie hnus.
Taky se už nějaký čas učím řídit starým pravidlem..nejsme tak bohatí aby jsme kupovaly levné věci a u jídla to platí dvojnásob
Mám takový dojem, že za chvíli si budeme sami doma péct chleba, když budeme chtít celozrnný, popřípadě i těstoviny, nudle a tak. Nemáte náhodou ještě někdo doma strojek na nudle
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.