Ahoj, do Café Imperial chodíme často a pokaždé jsme naprosto spokojeni. U dveří stojí někdo, kdo vás uvede ke stolu, obsluha velmi příjemná, nevtíravá, ale člověk má pocit, že tam jsou jen pro něj. Jídlo výborné, jen jednou se mi stalo, že měli lehce oschlou kachnu. Nikdy jsem nejedla lepší francouzskou cibulačku, svíčkovou, bramborovou kaši a creme brulee. Když měl přítel narozeniny, jako častý zákazník dostal přání od pana Pohlreicha a sklenku nějaké vzácné whisky, bylo to od něj velmi milé a nečekané. Mají dobrá moravská vína. Ceny jsou velmi příznivé, nic předraženého.
mám mimoňskou otázku - jak se na návštěvu café imperial obléct?
jsme oba spíš casual typy mírně řečeno. a popravdě, nevlastním ani tak běžnou věc, jako jsou malé černé.
Reaguji na Lisboa:
já to vidím buď na pouzdrovky nebo tmavé džíny a zajímavý vršek. a hlavně tam jde o jídlo, myslím, že když nepůjdem vyloženě ve sportovním tak je to jedno...
nebo ne, holky prostředí znalé?
Reaguji na markeeth:
Tak to je snad samozřejmost, že se chovám vždy a všude slušně. To mě opravdu nenapadlo ani zmiňovat.
Jen nechápu, proč si hrát na dámičku, být zbytečně nervózní a necítit se jen proto, že je to "Imperial". Chovala bych se tedy úplně normálně, nijak škrobeně, což je ale vždy slušně (už raději podotýkám dopředu).
Ostatně je to restaurace, jako každá jiná.
Cituji delilah1: Jen nechápu, proč si hrát na dámičku, být zbytečně nervózní a necítit se jen proto, že je to "Imperial".
nikdo nemluvil o hraní si na dámičku. nevím, přijde mi normální nervozita z prostředí, které neznám a od kterého něco očekávám. prostě nechodím tam denně, ani do podobných restaurací...
Reaguji na delilah1:
Jasně, já Ti rozumím. Na dámičku si tady nikdo hrát nechce..ale Quititek to chce zřejmě pojmout s přítelem slavnostněji a k tomu nějaká ta nervozita třeba patřit bude, obzvlášť pokud do takové restaurace nechodí A pochop, když na to odpovíš stylem "že bys to nehrotila, za ty prachy si tam můžeš dělat, co chceš" tak to nezní uplně nejlíp...Jinak si nemyslím, že by to byla restaurace jako každá jiná, možná tak cenově. I v dnešní době se stálé setkávám s restauracemi, kde to luxusně vypadá, je to tam drahé, ale obsluha je neslušná a nezná základy...v Imperialu se mi tohle nikdy nestalo, tam jsou velmi profesionální.
Imperial mne nenadchnul, ale šla bych přímo do Zdeňkovy restaurace Divinis.Byli jsme tam s manželem a spokojenost veliká.
Reaguji na quititek:
Reaguji na markeeth:
Ale jo, vždyť já to chápu. Akorát prostě nemám ráda prostředí, kde bych musela být nervózní a nesvá.
Větu "za ty prachy si tam můžeš dělat, co chceš" jsem myslela tak, že jelikož tam člověk platí takové peníze, tak by si tam ta obsluha ani neměla "právo" myslet něco špatného o někom, kdo se tam nechová přesně dle etikety. Jinak jako restauraci normální cenové úrovně tuto tozhodně nepovažuji, to asi žiju v jiných cenových relacích.
Do Imperialu se také v nejbližší době chystám poprvé, ale budu se chovat absolutně normálně (raději ještě jednou podotýkám, že to je slušně). Žádný stres.
Reaguji na delilah1:
Přesně tak.. tuhle diskusi o etikete v Imperialu moc nechápu.. je to prostě normální ( ano slušná a kvalitní) ale jen restaurace.. a být nervozni z obsluhy mi přijde nemístné, to je snad samozřejmé, že bude v kvalitním podniku slušná a profesionální .
A pokud už by měl být snad někdo nervozní, tak oni, aby byl host opravdu spokojen.
Vždyť si obsluhu pochopitelně platíte, že
A jak se tu někdo zmiňoval o "malých černých " , tak to fakt není nutné.... prostě je to jen dobrá restaurace, žádné Národní divadlo
no mě vlastně úplně nešlo ani o ten imperial jako všeobecně o jakoukoli restauraci kam denně nechodím na oběd. viz třeba to, jestli objednávat všechna jídla dohromady nebo postupně. je to jedno, jen sem chtěla znát jak to děláte vy
Cituji marketahr: diskusi o etikete v Imperialu
Taky nechápu, my Češi ( Slováci ) to asi máme v sobě, slyšíme Imperial nebo něco podobné a automaticky v duchu už vytahujeme ze skříně "hodobóžové" šaty spolu s obavami, že i tak budeme za burany .
Chodíme dvakrát ročně do pětihvězdičkového hotelu v Tatrách a snad pokaždé se tam u snídaně našel druhý extrém - cizinec, převažně Angličan, který podobné problémy neměl ani nejmíň - nežinýroval se polít stůl kávou, nechat po sebe horu odpadků a dovolit svému potomstvu otravovat všechny kolem. Za ty prachy, že .....
Takže žádné malé černé a respekt z obsluhy, ale přirozené slušné chování, to bude mnohem lepší .
no takže... pocity velmi smíšené. fakt mi nevyhovuje sedět u malého stolu uprostřed místnosti. Nakonec jsme vyrazili v džínách a opravdu to nemělo smysl řešit, byli jsme oblečení tak, abychom se cítili dobře a stačilo to. a zatím jsem spokojenější v "běžných" restauracích. jídlo bylo dobré, ale opravdu jsam byla nervozní z toho prostředí, takže se vrátím možná za pár let
Reaguji na quititek:
Ahoj,
doufám, že není hloupé se zeptat, ale - to vás takhle uvedli doprostřed místnosti a ani nenabídli lepší místo, nebo žádné příhodnější nebylo volné?
Ahojky všem, s přítelem se chystáme 2.4. do Prahy a chtěli bychom navštívit Café Imperial a ochutnat vyhlášenou kuchyni našeho oblíbeného kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Chtěla bych se teda zeptat, jestli nevíte zda je nutné si rezervovat stůl, popřípadě jaké jídlo byste doporučily? Moc děkuji za odpovědi
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.