Ahoj holky, zajímalo by mě jestli děláte doma bylinkové máslo a podělili by jste se o recepty....vím že jich je na internetu spousta, ale třeba máte nějaké triky
Já nechám změknout máslo, utřu do něj česnek, sůl, trochu papriky a najemno posekanou petrželku. Dávám na tmavou veku.
Já vezmu bylinky, co jsou zrovna za oknem - tymián, rozmarýn, pažitku, bazalku, no prostě, co je po ruce, nikdy nemáme máslo stejné , a pak klasicky sůl a pepř, někdy česnek. Roztluču to v hmoždíři a pak zamíchám do změklého másla.
Já se na něj,už dlouho chystala,ale podle receptu co jsem našla na netu jsem nevěděla kde sehnat snítky petržele nebo kopru v supermarketu.A když to čtu tak díky za inspiraci,protože na to kašlu a zkusím to.Asi stejně bude důležitá ta sůl a česnek hlavně a něco zelenýho snad taky najdu.
Stačí sůl, česnek a bylinky - dávám čerstvé, pokud nemám, tak provensálské koření.
Je to výborné. Já to máslo prošlehávám, aby bylo nadýchané.
jéé moc děkuji na internetu mají recepty někdy z pravého másla a někde z ramy a tak....co máte radši vy? já bych se určitě přiklonila k pravému máslu
Cituji meiki: já bych se určitě přiklonila k pravému máslu
Souhlas, je to potom krásně nadýchané
Mně nejvíc chutná kupované bylinkové máslo od Meggle, vždycky ho namažu na tmavou bagetu, přidám sýry a zeleninu a zapeču...ale to, co dělám doma - máslo + česnek a bylinky apod. v různých poměrech mi stejně nikdy nechutná stejně, ať se ho snažím jakkoliv napodobit.
Cituji meiki: já bych se určitě přiklonila k pravému máslu
Potom nádherně voní! A na křupavých bagetkách úplně bezkonkurenční.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.