Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s prací v prodejně pečiva. Uvažuji o tom jako o letní brigádě, jelikož nic jiného asi neseženu. Na co bych se měla připravit a jaký plat očekávat? Zajímají mne subjektivní zkušenosti - šly (resp. šli) byste do toho znova? Pokud máte někdo přímo zkušenosti s firmou Enpeka, byla bych ráda. Děkuji
Rozhodně na brzké vstávání ) Nikdy jsem v pekařství nedělala, ale tohle je první, co mě napadlo
Reaguji na arne: Já teda osobní zkušenost nemám, ale dva známý tam měli letní brigádu a podle toho, co říkali, tak asi děs Prej makačka a prachy nic moc....už by tam znovu nešli. Ale aspoň bys měla nějakou zkušenost, lepší aspoň něco než sedět doma na zadku-
Kamarádka dělala noční tady v Brně v nonstop pekárně - prodávala. A chodila domů stahaná, ale to bylo tím, že dělala dvanáctky. Jinak je to prodej zboží jako každý jiný. Musíš teda zvedat bedny plné pečiva, ale zase tam většinou můžeš sníst co chceš. Platově tam měla myslím 60Kč na hodinu, ale v dýškách jí to dělalo za noc někdy i 500Kč, ale má velký prsa, tak to možná opilci dávali víc.
Cituji marsse7: ale má velký prsa, tak to možná opilci dávali víc.
začnu nosit push-upku
Cituji Mikejla13: brzké vstávání
Toho se až tak nebojím, bude to prodejna při kauflandu a otvírají tam v 7.
Každopádně děkuji za reakce.
Cituji arne: bude to prodejna při kauflandu a otvírají tam v 7.
Aha, špatně jsem to přečetla, mluvila jsem přímo o práci ve výrobě. V prodejně to asi až tak děs nebude
No...dneska jsem se šla domluvit s vedoucí prodejny - bohužel tam zrovna nebyla tak mi alespoň prodavačka dala papíry k vyplnění ... a za tak málo na hodinu jsem ještě nikdy nepracovala tak budu doufat, že k tomu budou i ty dýška. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem sehnala alespoň něco
Cituji arne: Toho se až tak nebojím, bude to prodejna při kauflandu a otvírají tam v 7.
Čili tam budeš muset být minimálně na šestou, aby se pečivo do sedmi připravilo a napeklo - pokud si tam dopékají zmražené polotovary, což asi dělají.
Reaguji na mau-mau: Nedopékají, není to přímo pekařství v kauflandu, ale ve stejné budově. Pekárna je o kilometr dál, z té to rozvážejí. Doufám, že bude stačit být tam na půl sedmou
Reaguji na arne:
Myslím, že to asi stačit nebude. Personál marketů většinou přichází minimálně hodinu před otvírací dobou, aby stihnul vše připravit před otevřením. To pečivo se musí min. vyskládat, pokud se prodává současně i balené, tak zkontrolovat, zda nemá prošlou lhůtu, apod.
Reaguji na mau-mau: To jsem nevěděla, děkuju. Máš očividně znalosti z "oboru" a já mám za pár dnů nastoupit a nevím nic Vedoucí se měla ozvat, ale zatím ticho po pěšině... Pokud máš ještě nějaké podstatné info, co by se mi mohlo hodit (třeba o plánování směn), budu jen ráda, když se podělíš
Reaguji na arne:
Mám za sebou jenom asi tříměsíční brigádu v marketu, takže zase takové zkušenosti nemám, jen jsem do toho trošku nakoukla.
Směny se rozepisovaly myslím na týden dopředu, ale stávalo se i to, že došlo ke změně na poslední chvíli, takže nic moc jistota. Ale když tam někdo pracuje delší dobu, tak asi už ví, co a jak, zná ten systém a není z toho tak zaskočený.
Ráno se přichází o hodinu dřív, večer se odchází cca 2 hodiny po zavíračce.
Některé markety (a řekla bych, že to bude právě případ Kauflandu) to mají tak, že zaměstnanci tam dělají úplně všechno, byť jsou přijati třeba jako pokladní - takže ráno kontrola všeho zboží, aby nezůstaly v regálech prošlé lhůty, dále vyskládání dovezeného pečiva a pokud si dopékají, tak i pečení, pak příprava pokladen - převzetí a přepočítání peněz, zjištění aktuálních slev, přepočítání cigaret atd., potom střídavě na pokladně a na prodejně, kde doplňují zboží, po konci odpolední směny opět příprava pečiva pro ranní směnu, úklid celé prodejny... Samozřejmě je třeba si zapamatovat desítky číselných kódů na neoznačené zboží, jako je ovozel, pečivo... - takže dobrá paměť výhodou.
Můžu říct, že jsem po téhle zkušenosti naprosto změnila náhled na toto povolání. Člověk by čekal, že to je primitivní práce, kterou zvládne každá cvičená opice, což je tedy hodně vzdáleno realitě.
Klady - pokud tě baví práce s lidmi, tak si to můžeš na pokladně užívat, dále jestli ti vadí stereotyp, tak střídavé směny ti můžou vyhovovat.
Zápory - je to práce náročná jak na fyzičku, tak často i na psychiku - furt se spěchá, furt je všechno potřeba rychle a ihned, lítáš často od jedné rozdělané práce ke druhé, hrozí manka, kterým se úplně nevyhne ani zkušená pokladní... Dále brzké vstávání na ranní, pozdní příchody z odpolední - takže pokud bys dojížděla, tak to není zrovna ideální.
Já jsem za zkušenost z marketu ráda, ale už bych to asi znova opakovat nemusela. Ale poznala jsem tam lidi, které ta práce bavila a pro "svůj" market úplně žili. Je to individuální, mě to k srdci nepřirostlo.
Ještě mě napadá, že jak se často mluví o tom, jak hrozně je se zaměstnanci marketů zacházeno, tak já jsem se s tímto nesetkala. Vedoucí byli v klidu, ostatní spolupracovníci mi radili a pomáhali, když jsem něco neznala, ochotně ve všem zaučili. Takže v tomhle směru si fakt nemůžu stěžovat.
To je v rychlosti asi to nejzákladnější, na co si teď vzpomenu. Kdyby mě napadlo ještě něco zásadního, tak to dopíšu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.