ahojte, dnes sem si koupila kořeníé - bazalka ale tak přemýšlím do jakého jídla ji vůbec použít. tak by se chtěla zeptat do kterého jídla ji přidáváte vy a jestli je vhodná i na maso.díky
Já kdybych mohla tak bych ji dávala všude, miluji jí
Na maso jsem ji nikdy nedavala, ale dávám si ji k mozzarele a rajčeti a když dělám těstoviny nějaký tak ji tam dá skoro pokaždé.
na cestoviny, na kuracie mäso - zapekané plátky posoliť, posypať sušenou bazalkou, na to paradajka a mozarella a zapiesť - vynikajúce. Inak sa dá z nej robiť aj skvelé bazalkové pesto - recepty nájdeš hocikde na internete - a to je výborné k cestovinám. Taktiež sa hodí do rôznych paradajkových jedál.
Sušená je oproti čerstvé o ničem, až někdy uvidíš květináček s bazalkou, doporučuju koupit. Při správném zalévání i dlouho vydrží
Mám doma bazalku v květináči a dávám jí všude, kde se mi jen trochu hodí Miluju, když je najemno nakrájená a zamíchaná do bramborové kaše. Úžasně to voní a mě to strašně chutná
Reaguji na bobisssek20:
Určitě si kup čerstvou - používáme jen tu (z jednoho koupeného květináčku jsem už udělala 5 - dobře se množí vegetativně). Používá se na Itálii - rajčata s mozarellou a bazalkou, omáčky na špagety (hlavně rajčatová), pesto aj. Na maso je lepší třeba tymián (ten mi ale nejde-), šalvěj, rozmarýna - vše samozřejmě čerstvé.
Reaguji na Paní Ká: Jo, to taky miluju! Nedělám zrovna kaši, jen brambory rozšťoucám s máslem, bazalkou a sušeným česnekem. ÁÁáááá to jsou chutě takhle navečer
třeba na salát, ale to je lepší čerstvá a ne sušená http://www.domaci-vareni.cz/salat-s-rajcaty-mozzar ellou-a-bazalkou/
Reaguji na bobisssek20: Bazalka je skvělá, třeba tadyhle máš fajn recept: http://www.foodstyle.cz/products/kruti-roladka-se- susenymi-rajcaty-a-bazalkou/
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.