Po sýru typu eidam, gouda, ... mám blok v krku, špatně se mi polyká, jako kdybych měla stále sousto v krku...pozoruji to tak pul roku a nevím, zda nemám na něco alergii...při ostatních mléčných výrobcích ale tento problém nenastane...
Nemáte někdo podobný problém, popř. radu?
Alergie na sýr, to by byla alergie na nějaký mléčný protein, a protože jsou z mléka všechny sýry, tak to nebude alergie na mléko, tudíž ani na sýr, ale na něco v tom sýru.
Předpokládám, že sýry, které ti to dělají i ty, které ne, jsou ze stejného mléka - tedy kravského...
Je otázkou, zda sýr, který ti působí problémy není nějak přibarven, co používají při jeho výrobě, balení, skladování atd. Možná by stačilo změnit výrobce nebo i prodejce toho daného druhu sýru a zmizelo by to...
Podobnou věc mi dělali tavené sýry a některé uzeniny, takže už je nejím, jsou prolezlé éčky a některé z nich nedělalo dobrotu.
Pokud si chceš být jistá, jestli jsi/nejsi alergická, pak holt musíš k lékaři a nechat se natestovat.
Reaguji na SaVo:
Něco podobného se mi stává třeba po vlašských ořeších a po zelenině.Ptala jsem se na alergologii doktorky a ta mi mojí domněnku, že jde o aleŕgii, potvrdila,
Děkuji, chystám se zajít k doktorovi....chci prave zjistit, na jakou složku to je, třeba mám alergii na více věcí, jen se to tak neprojevuje zásadně...dekuji
Cituji SaVo: Děkuji, chystám se zajít k doktorovi....chci prave zjistit, na jakou složku to je, třeba mám alergii na více věcí, jen se to tak neprojevuje zásadně...dekuji
Ano, určitě bych zašla k doktorovi. Můžeš mít alergii na laktózu (i když to by jsi ani nemohla mléko..?) nebo na nějakou jinou složku, co sýry obsahují. Určitě nečekat, že se to nějak vyvrbí.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.