Měla jsem to tak taky,zničehonic to přišlo a zhoršovalo se to...Pak jsem přestala jíst mléčné,i jogurty atd...a zmizelo mi neustálé pokašlávání,tečení z nosu i částečně problémy s trávením... Souhlasím,že mléko je pro člověka nepřirozené a nezdravé
Já má to samé, po čistém mléku v pohodě, jogurty taky, většina sýrů taky bez problémů, jednou jsem si ale dala kousek sedlčanského pepina a do 3 minut jsem letěla jak namydlený blesk, nebo se mi to jednou stalo i po zmrzlinovém poháru a koktejlu...nevím jestli jít k doktorovi, nebo si prostě pamatovat co mi nedělá dobře a nejíst to.
Jít k MUDr., ať máš jistotu, jestli je to intolerance. Já jí mám a dlouho se nevědělo, z čeho mě tak neustále bolí břicho. Teď se vyvaruju toho, co mi nedělá dobře a je mi fajn
Na 90% se jedná o intoleranci, protože s věkem klesá hladina laktázy (alergie na mléko je vzácnější, jelikož jde o autoimunitní onemocnění - ta by se projevila po vypití sklenice mléka). Na alergologii ani není potřeba - mně na to dělala testy normálně obvoďačka. Stejně ti ale řeknou, že si to máš vypozorovat sama - třeba já nemůžu pít mléko, ale jogurty, kefíry ani sýry mi nevadí (ať žije biochemie ).
Moc děkuju všem za rady. Už týden se vyhýbam všem mléčným výrobkům, ale postupně začnu zkoušet co jak na me reaguje
stále mě překvapuje, jak někteří doktoři neřeší, zda je to o bílkovině nebo mléčném cukru a jakého charakteru to je Pokud je problém s laktózou, poctivé fermentované výrobky by měly být ok- z laktozy se stane kyselina mléčná a je po problému, bakterie tu práci udělají za nás. U bílkoviny to tak snadné není, ta v jogurtech i všem ostatním zůstává.
Jinak taky souhlas s tím, že mléko není přirozené. Je ale způsobem, jak do sebe dostat probiotika.
Ještě jedna sakra důležitá věc - i když naše tělo nemusí být schopné trávit mléčnou bílkovinu, pokud je zcela v pohodě, určitě nebude vyvádět "psí kusy". Proto by se řešení mělo hledat nejen ve vynechání mléka, ale hlavně v péči o trávicí trakt. Dát do pořádku střevní mikrofloru. Jo tady zase zpátky k ml. cukru - ve zdravém traktu ho rozloží i bakterie, ovšem vyrábí maličko oxidu uhličitého Často jsou reakce na mléko spojené i třeba s reakcí na lepek nebo nějaké umělotiny, je to prostě komplexní a často dočasné - pokud to řešíme. Proto problémy s trávením řešit jako celek, abychom se vyhnuli hořkým následkům za 10, 20 let.
A bez mléka se dá fungovat, chce to si pohrát, na blogu máme spoustu receptů, kde nic mléčného nenajdete, a když už, tak je to domácí jogurt nebo kefír
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.