arrow
profile_image
Alie
od 3. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj,
chtěla bych se zeptat těch, kteří mají zkušenosti s tímto keřem. Narazila jsem na něj a četla o něm taky hodně článků, a tak jsem teď na začátku listopadu jeho plody otrhala. Jsou ale velmi měkké-nedají se trhat, musela jsem je odlomit s větvičkami a taky má zvláští specifickou vůni. Četla jsem, že se má trhat od srpna do října, kdy jsou plody měkké, ale taky, že až poté, co zmrznou - okolo prosince. Nemáte někdo zkušenost abyste mi poradil, jak mají opravdu vypadat - měkkost, jak je trháte a sušíte? Moc předem díky

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

arrow
profile_image
Lejlina
od 25. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahoj, my je vždycky trháme až zmrznou a nakládáme si je do medu

arrow
profile_image
-Paja- mojeid
od 10. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já je odstříhávám nůžtičkama a loni sme z nich dělali "marmeládu 3v1" = 3 možnosti použití

arrow
profile_image
Alie
od 3. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já se právě bojím, jestli nemám už přezrálé plody - jsou hodně měkké a mají zvláštní zápach
Moc děkuju za tip, to bych taky ráda vyzkoušela, chtěla jsem původně vyrobit olej.

arrow
profile_image
Alie
od 3. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na -Paja-:
Já jsem právě také odstřihla celé větvičky s plody, můžu to tak i sušit?

arrow
profile_image
MakyM
od 20. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Můžu jíst sušený rakytník třeba místo rozinek? Všude čtu, že se šušený užívá v podobě čaje...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené