arrow
profile_image
upírek
od 31. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zdravím, nevíte někdo jaký je rozdíl mezi rajským protlakem a passatou? (krom toho, že passatu jsem viděla v půllitrové sklenici, kdežto protlak je většinou maličký )

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahojda tady to mají hezky vysvětlené:
http://slovnik.vareni.cz/passata/

arrow
profile_image
upírek
od 31. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jahůdka17
Takže je to v podstatě úplně to samé? Beru to, jako že jo

To samé to zdaleka není! Passata je jenom z rajčat, přímo zpracovaných a protlak je z rajčatového koncentrátu a jsou v něj nějaká dochucovadla, jeho chuť je výraznější, ale ne autenticky rajčatová.
Passatu doporučuju do všech jídel italské kuchyně, protlak do českých jídel, např. rajské omáčky.

arrow
profile_image
upírek
od 31. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

AdaZBrna
Bezva, to jsem chtěla slyšet

A koupím to normálně v marketu jako je Billa,Kaufland apod.? Nebo jen ve zdravé výživě?

arrow
profile_image
zenon
od 10. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já to kupuju v dm. Půl litr asi za 30,-- což mi přijde super cena

Passatu mají ve všech supermarketech, i od privátních značek, takže za pár korun, ale dá se sehnat i v biokvalitě.

arrow
profile_image
Natalie04
od 29. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Protlak je a měl by být pouze z rajčat, maximálně ochucený solí. Třeba ten, co mám zrovna doma, obsahuje rajčata a sůl, ale vím, že se dají koupit i "obohacené" o nějaké konzervanty. Protlak má na rozdíl od passaty hodně koncentrovanou a tudíž omnoho intenzivnější chuť. Passata je něco jako rozmixované rajčata, chuť je méně výrazná, konzistence je řídší. Když se dělá omáčka z passaty, může se do ní přidat i trochu protlaku, pokud chce někdo výraznější chuť.

Natalie04
Protlak má výraznější chuť, ale ne opravdově rajčatovou, spíš kečupovou.
Do passaty jdou totiž rajčata hned po zpracování, v protlaku je koncentrát - tedy to, co vylisujou z rajčat, suší nebo ještě nějak zpracovávají. Ale jak jsem psala, obojí je dobré, každé na něco jiného.

arrow
profile_image
Jahůdka17
od 23. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Promiň,dlouho jsem tu nebyla. Ale AdaZBrna ti to hezky vysvětlila

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené