arrow
profile_image
honeyMichell
od 1. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahojky, potřebovala bych rychle spotřebovat ostružiny, takže budu ráda za OSVĚDČENÝ recept
Uvítala bych hlavně nějaký do této fotmy : URL
Ale budu ráda za každý tip
Děkuji

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Suroviny:
200g polohrubé mouky, 100g másla, 100g moučkového cukru, 3 žloutky
Postup
Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem pokojové teploty na hladké těsto.Necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.Poté buď vyválíme do požadované velikosti nebo prsty vypracujeme do tvaru dortové formy(cca 23cm).Poklademe ovocem a dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 20-25 minut.
Je to jednoduché křehké těsto na způsob lineckého a množství je právě do kulaté formy cca 23 cm.

arrow
profile_image
Nikola_T.
od 30. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nevím, jestli bys chtěla třeba i s tvarohem, ale mám recept na úžasný a jednoduchý ovocný koláč. Dá se tam dát jakékoliv ovoce, naposledy jsem dělala s rebarborou a ostružinami. Mňamka! Takže: 2 hrnky polohrubé mouky smícháme s 1 práškem do pečiva a 1 hrnkem cukru krupice. Pak k tomu přidáme 2 celé vejce, půl hrnku vlažného mléka a půl hrnku oleje. Všechno smícháme v takové hustší těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do další misky dáme tvaroh, který přisladíme a dle potřeby zředíme mlékem a nalijeme na těsto na plechu. Na závěr to posypeme ovocem a pečeme asi půl hodiny na 180 stupňů. Jestli se rozhodneš pro tento recept, tak přeji dobrou chuť!

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Poradím ti úplně jednoduchý, rychlý -
- do formy dáš listové těsto (nižší forma, těsto vyválené cca na 5mm) - vidličkou ho propícháš na pár místech, naskládáš na něj ostružiny, posypeš vanilkovým cukrem a zaleješ vanilkovým pudingem z prášku (uvařeným s mlékem a cukrem samozřejmě).
-nahoru dáš ještě pásky ze zbylého těsta do tvaru mřížky a pečeš dokud nebude těsto na okrajích a po povrchu zlaté (potřeš v průběhu pečení rozšlehaným vejcem)
- já to nazvala american pie po česku

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Souhlasím s Reaguji na Lauritta:
Linecký koláč je super. Jen nahoru ještě dávám drobenku. Zrovna jsem ho upekla se švestkama a je výýýýýborný!!

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ladie: Vidíš, to jsem zapomněla napsat, bez drobenky to není ono.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené