Žhavé tipy na letní líčení

Šatník není to jediné, co je zapotřebí s příchodem letních dní obměnit. I make-up je zapotřebí přizpůsobit žhavému slunci.

Léto nabízí spoustu potěšení, ale rozteklý make-up, rozmazané oční linky, oční stíny slité v jednu nevzhlednou skvrnu a ulepené rty od rtěnky mezi ně určitě nepatří. Poradíme vám, jak se nejlépe nalíčit v horkém počasí.

Opatrně s bronzerem

Trocha teplého odstínu v obličeji dokáže s celkovým vzhledem doslova zázraky – rozjasní pohled a zuby vypadají bělejší. Ale nic se nemá přehánět a v případě bronzeru to platí dvojnásob. Vizážisté doporučují nanášet bronzer jen na vyvýšená místa na tváři, kde slunce přirozeně nejvíce opaluje – na čelo, lícní kosti, bradu a nos. Můžete také nanést trochu pudrového bronzeru na krk a ušní lalůčky.

Odlehčete svůj make-up

Stejně jako se v létě oblékáte do vzdušnějších triček a sukní, na tvář použijte lehčí make-up. Zkuste v parných dnech vyměnit hutný make-up za tónovací krém, který vypadá na pleti přirozeněji, nepůsobí těžce a nepříjemně se na slunci neslije v jeden nehezký mastný koláč. Pokud potřebujete trochu více zakrytí, použijte na problematická místa korektor, poté naneste tónovací krém a lehký nános pudru.

Dejte šanci jasným barvám

Léto je to pravé období, kdy si můžete vyhrát s barvami a to nejen při výběru oblečení a doplňků. Obměnit můžete také barevnou paletu při líčení. Výraznější barvy na lehce opálené pleti krásně rozzáří pokožku a vy budete působit mladistvěji a vesele. Pokud jste zvyklá pouze na neutrální barvy a do barevných očních stínů nebo linek se pouštět nechcete, pořiďte si alespoň výraznější tvářenku s růžovým, oranžovým nebo lehce fuchsiových nádechem.

Zamezte nadměrnému lesku

Horké počasí se velmi rychle projeví zvýšeným leskem zejména v oblasti T-zóny. Proto byste měla nosit ve své kosmetické taštičce matující papírky. Jsou levné, jednoduché na použití a efekt je okamžitý a perfektní. Stačí jen přitisknout papírek na problematická místa, lehce poklepat a přebytečná mastnota zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Teprve po odstranění nadbytečného mazu papírkem se znovu lehce přepudrujte.

Vyměňte rtěnku za balzám 

Hutné a výrazně barevné rtěnky nejsou v létě na rtech zrovna příjemné, a tak mnoho žen dává v horku přednost balzámům na rty nebo se malování rtů vyhnou úplně. Skvělým kompromisem mezi rtěnkou a balzámem na rty jsou tónovací balzámy, které rtům dodají trochu barvy. Letní balzámy s dotykem barvy obvykle obsahují UV filtr, který ochrání citlivou pokožku rtů před žhavým sluncem.

Prodlužte výdrž svého nalíčení

Krémové stíny v létě moc dlouho nevydrží, ale pokud před jejich nanesením na víčka použijete primer, můžete předejít nehezkému slití stínů v jednu linku a prodloužíte jejich trvanlivost. Výdrž krémových stínů také prodlouží, pokud na ně v jemné vrstvě nanesete pudrové stíny. Stejné pravidlo platí i pro oční linky. Nejprve si nakreslete tužkou na oči nebo tekutými linkami linku, poté malým štětcem s nánosem tmavých stínů přejeďte přes oční linku. Léto je jako dělané pro voděodolné řasenky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?