Zbavte se tuku, neztrácejte svaly

Chcete zhubnout a zároveň nechcete přijít o své pracně vybudované svaly? Připravili jsme pro vás tři jednoduché tipy, díky kterým si udržíte svalovou hmotu i během diety.

TIP 1: Nepřestávejte zvedat těžké váhy

zoom

Zvedání činek v posilovně vám pomůže vytvarovat tělo, zhubnout a především je silový trénink důležitým stimulem pro udržení svalové hmoty. A ačkoliv v dietě vypadá silový trénink jinak než v objemové fázi, ne vždy je potřeba dělat velké množství opakování s malou váhou. Dokud máte sílu, nebojte se pořádně si naložit!

TIP 2: Hlídejte si bílkoviny

Bílkoviny jsou velké téma, o kterém se neustále polemizuje. Často se objevuje názor, že je nutné přijmout 1,8-2 gramů bílkovin na kilo tělesné váhy. Ve skutečnosti však stačí i pouhých 0,8-1,2 gramů bílkovin na kilo tělesné váhy. Kromě bílkovin je však třeba dbát na celkově správné rozložení energie mezi jednotlivými makroživinami.

TIP 3: Nepodceňujte odpočinek

Při hubnutí, budování svalů i při jejich udržení hraje hlavní roli odpočinek a spánek. Nedostatek kvalitního odpočinku vede ke zvýšenému pocitu hladu a chuti na sladké. Kromě toho při dlouhodobě snížené délce a kvalitě spánku dochází ke snížení hladiny testosteronu, který je v podpoře růstu a udržení svalové hmoty klíčovým hormonem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?