Vyhrajte boj s časem aneb jak minimalizovat vrásky

Trápí vás první příznaky stárnutí, ale nechcete se podrobovat estetickým zásahům? V takovém případě můžete pleť rozjasnit, minimalizovat vrásky a zároveň zpevnit obličejové kontury pomocí přirozené stravy a kvalitních potravinových doplňků.

Mezi nejúčinnější látky, díky kterým si můžeme udržet dlouhodobě mladistvý vzhled a dobrou fyzickou kondici, patří podle mnoha vědeckých studií kolagen a kyselina hyaluronová: kolagen zpevní strukturu pletí, kyselina hyaluronová ji dodá pružnost. Kyselina hyaluronová je látka přirozeně se vyskytující v našem těle, která se nachází převážně v pokožce (cca 70 %), kloubech, šlachách, vazech a očním sklivci. Jenže s přibývajícím věkem produkce kyseliny hyaluronové v organismu klesá, což vede k dehydrataci pletí, vzniků vrásek a opotřebovaní kloubní chrupavky. Můžeme tento proces nějakým způsobem zpomalit? 

img

Hydratujte pleť pomocí kyseliny hyaluronové

Populární kyselina hyaluronová zastává v našem těle několik funkcí, přičemž jednou z jejich klíčových vlastností je mimořádně na sebe vázat molekuly vody. Díky tomu je pleť skvěle hydratovaná. V praxi to znamená, že molekuly kyseliny hyaluronové vyplní prostory v kůži, které by působily suše a ochable. Dodají vám šťávu a svěžest. Pozitivní vliv to má také na klouby a oční sklivec. Dochází k redukci vrásek a zpomalení jejich vzniku. Za zmínku stojí i lepší hojení ran. V kloubech slouží jako lubrikant a tlumič nárazů. Podporuje tvorbu kolagenu. Abychom však z jejich účinků mohli dlouhodobě čerpat, nestačí používat pouze krémy s obsahem kyseliny hyaluronové. 

Jaké je nejlepší forma kyseliny hyaluronové?

Pomineme-li injekční podávání kyseliny hyaluronové, nabízí se jako nejefektivnější řešení tablety s kyselinou hyaluronovou, které jsou navíc často v kombinaci s vitamínem C a s kolagenem. V této kombinaci jde o velmi účinný potravinový doplněk, který při pravidelném užívání pomáhá s hydratací, pružností pleti, ale i posílením kloubů a chrupavek. Vitamín C se navíc postará o rozjasnění a sjednocení pleti. Nyní si vezměme pod lupu zmiňovaný kolagen.

img

Kolagen je zárukou mládí. V krémech ale účinný není

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která je základní stavební hmotou pojivých tkání. Jeho úkolem je udržet kůži pevnou a pružnou. Tedy mladou. A protože většina z nás si chce mladiství vzhled zachovat co nejdéle, mnozí obchodníci s kosmetickými přípravky se nás snaží přesvědčit o tom, že jejich anti-age přípravky jsou plné kolagenu. Možná i jsou, ale má to jeden háček. Molekuly kolagenu jsou velké a do žádoucí vrstvy pokožky se nedostanou. Zůstávají na jejím povrchu pokožky a pak se vymyjí. Z toho důvodu je nutné kolagen čerpat z kvalitních potravinových doplňků (například ve formě tablet) či tvorbu kolagenu v pleti podporovat zdravou stravou. Jezte  potraviny bohaté na vitamín C (citrusy), tučné ryby (losos, tuňák, makrela) a mořské plody, čerstvou zeleninu. Vyhýbejte se průmyslově zpracovaným potravinám a omezte cukry.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.