Trendy plavky 2013

Také už se těšíte na sluncem rozpálené pláže a přemýšlíte, jaké plavky si letos pořídíte? Zkuste bikiny v retro stylu, digitální potisky nebo stále populární plavky s průstřihy.

img

Retro styl, průstřihy, výrazné potisky - který trend si letos vyberete?

Retro styl 

zoom Zvětšit

Retro styl je hitem letošního léta.

Absolutním hitem v plavkové módě jsou letos plavky v retro stylu, pro který jsou charakteristické především kalhotky s výrazně vysokým pasem. Vintage plavky této sezóny se nesou ve znamení elegance á la Grace Kelly nebo pin-up sexy hvězd 50tých let, jako byly Marilyn Monroe či Jayne Mansfield. Plavky v retro stylu by měly podtrhovat ženské křivky a zvýrazňovat boky, úzký pas a prsa. Mezi potisky jasně vedou puntíky, kostky a květinové vzory.



Neladící spodek a vršek 

zoom Zvětšit

Buďte kreativní a kombinujte nekombinovatelné.

Nonšalance a nekonvenčnost není v plavkové módě až zas tak obvyklým jevem. Moderní kombinace odlišného vršku a spodku plavek působí jako svěží závan do téměř stojatých vod plážového oblečení. Tento trochu rebelský trend zároveň nabízí jedinečnost a nekonečné množství možností, kdy můžete bez obav mixovat zdánlivě neslučitelné kombinace různých materiálů, střihů, stylů, barev a potisků. Záleží čistě jen na vaší fantazii, jak si s tímto trendem pohrajete.



Výrazné potisky

zoom Zvětšit

S výraznými potisky vás nikdo nepřehlédne.

Vliv 90tých let na letošní módu se samozřejmě projevil i na plavkách, alespoň co se potisků týče. Neonové palmy, havajské květiny, západy slunce a obrázky zvířat a měst – to vše tuto sezónu zdobí bikiny i jednodílné plavky. Trendy jsou ale i abstraktní a geometrické vzory, výrazné zvířecí potisky a květinové vzory jak v drobném, tak i nápadně velkém provedení. Nepřehlédnutelným trendem v oblasti potisků je rovněž aztécký vzor. 



Volánky a třásně

zoom Zvětšit

Volánky a třásně opticky vytvarují žádoucí křivky.

Zdobení plavek roztomilými volánky a hippie třásněmi sice není moc praktické a poněkud prodlužuje dobu schnutí, ale na druhou stranu plavková móda už dávno není tolik o plavání, jako spíše o opalování a předvedení postavy na pláži či u bazénu. Volánky a třásně nabízejí výhodu především těm, kdo potřebují alespoň opticky vytvarovat postavu, dodat plnosti a zvýraznit ženské křivky.



Sexy průstřihy 

zoom Zvětšit

Průstřihy se stále drží mezi módními trendy.

Opakovaný vtip sice není vtipem, ale zdá se, že toto pořekadlo neplatí v případě plavek s průstřihy, které se drží na vrcholu módních trendů v plavkové módě již několik sezón. A tak se i letos můžeme v obchodech těšit na rafinovaně prostříhané plavky á la chytrá horákyně, které zezadu vypadají jako bikiny a zepředu nás překvapí, nebo spíše už nepřekvapí, že se vlastně jedná o jednodílné plavky.



zdroj foto: Topshop, Asos, Dorothy Perkins, New look



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?