Tajemství flakónu s nápisem Chanel N° 5

Parfém, který je opředen mnoha tajemstvími, upíná na sebe pozornost ve velkolepých filmem a je předmětem uměleckých výstav, může být skutečně jen jeden. Odhalili jsme pro vás, co všechno v sobě ukrývá flakón s nápisem Chanel N° 5.

img

Chanel N° 5 je velmi ženský, intimní, svůdný a vášnivý.

V době, kdy Chanel N° 5 vznikl, měly snad všechny parfémy vůni květin či jejich jednotlivých ingrediencí. Prim tenkrát hrály vůně jako levandulová, konvalinková nebo jiná snadno rozeznatelná vůně květin. Tehdy se psal rok 1921.

Přichází revoluce v parfémech

Přichází  Chanel N° 5! Alchymista a chemik Ernest Beaux společně s Coco vytvořili parfém, jenž v sobě nemá pouze jednu konkrétní květinovou vůni, ale osmdesát složek, které nemáte šanci popsat. Vzniká první abstraktní vůně na světě a její úspěch je šokující. Proč?

Parfém Chanel N° 5 je výjimečný mimo jiné tím, že na každém voní jinak. Vzbuzuje v lidech fantazii a dává proniknout těm nejskrytějším touhám. Zároveň je však vždy velmi ženský, intimní, svůdný a vášnivý. Přesně takový, jaké chtějí všechny ženy na světě být. Zasáhne vaše smysly a vy vlastně vůbec nevíte, jak to dokázal. Zvláštní, že?

Stát se nesmrtelným není nemožné

Tedy alespoň pokud jde o Chanel N° 5. Coco stvořila svůj první parfém nedlouho poté, kdy ji potkala ta největší tragédie v životě. Na konci roku 1919 zahynula při dopravní nehodě její životní láska Arthur Capel. Do flakónku s Chanel N° 5 se tak promítla všechna její bolest, vášeň, láska, strach, smutek i stesk. To vše se pak stalo nesmrtelným stejně jako je teď Chanel N° 5.

Za zmínku stojí také samotný obal Chanelu N° 5, který působí stále velice svěže a minimalisticky. Vůně Chanel N° 5 je zkrátka něčím, co lze slovy jen stěží vystihnout. Je to portrét konkrétní ženy, jenž žila neobyčejným životem. Chanel N° 5 je elegatní a dokáže nás posunout kupředu. Vyzkoušejte si to. Stačí, když otevřete lahvičku s vůni Chanel a sny se stanou skutečností.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!