5 chyb, kterých se vyvarovat při úpravě obočí

Obočí je pro celkový vzhled obličeje velmi důležité. Jeho nesprávná úprava může narušit vaši snahu o dokonalý look.

Nepřehánějte to s tužkou na obočí 

Většina žen touží po plném výrazném obočí a dopomáhají si k němu tužkou na obočí. Není nic špatného na tom zvýraznit si obočí tužkou, ale obočí by nemělo přivolávat příliš pozornosti nebo dokonce šokovat. Vizážisté však radí vždy si vybrat tužku maximálně o odstín tmavší než je vaše obočí, příliš tmavé tužky vypadají tvrdě a nepřirozeně. Tužka o odstín tmavší tak k přirozenému zvýraznění obočí bohatě postačí.

Nepoužívejte na obočí žádnou kosmetiku

Tato rada je nad zlato, a přesto se jí málokdo řídí. Snažte se při nanášení krémů, gelů, make-upu či krémů na opalování vyhnout oblasti obočí. Všechny tyto produkty se totiž drží v obočí a způsobují jeho vypadávání a zároveň brání jeho růstu. Většina žen se chová k oblasti obočí jako k pleti, ale ve skutečnosti je tato oblast stejná jako vlasová pokožka a na tu byste krém či make-up také neaplikovala.

Pozor na vosk a nitě

Vizážisté se shodují na tom, že při úpravě obočí se nejvíce osvědčila klasická pinzeta, kdežto epilace nití či dokonce voskem vhodná obvykle není. Podle odborníků je úprava pinzetou nejpreciznější metodou, jelikož pokaždé vytrhnete jen jeden chloupek. A u obočí každý jeden chloupek může hrát velkou roli v jeho tvaru. Voskování je nejen nepřesné, ale také natahuje jemnou pokožku. Epilace nití zase tahá chloupky všemi směry, což způsobuje jejich přetržení a následné zarůstání.

Opatrně s nůžkami

Mnoho žen, převážně těch s výrazným obočím, má tendenci obočí zastřihávat. Ve skutečnosti však jen velmi málo žen potřebuje obočí upravovat nůžkami a výsledkem je často nerovnoměrné a poněkud rozčepýřené obočí. Pokud máte pocit, že musíte své obočí zastřihávat, držte se pravidla kosmetických odborníků, kdy obočí vyčešete směrem nahoru a jen lehce zastřihnete chloupky, které přečnívají.

Vaše obočí začíná v nesprávném bodě

Jak už jsme zmínili v úvodu, délka, tvar a hustota obočí mohou výrazně pozměnit celkový vzhled obličeje, proto je důležité vědět, kde přesně by obočí mělo končit a začínat a podle potřeby domalovat nebo ubrat. Základním pravidlem je, že obočí by mělo začínat nad nosní dírkou a končit nad vnějším koutkem oka. Přesné body zjistíte přiložením tužky k nosní dírce.



Komentáře

groulinda
Moje ob očí bohužel není takové, jak si přála a dost mi ho chybí takže bych se chtěla zeptat na dotetování obočí.
haninkas
Pokud vím, tak se zažátek a konec obočí určuje spojením okraje nosu a koutkem oka. Na internetu je spousta obrázků.
annikkaas
Ať si každý nosí co se mu líbí Co bychom z toho života pak měli?
Trudlik5
Děkuji za článek, zrovna řeším taky své obočí. Dneska už existuje i možnost obarvit si obočí doma, jak jsem se tady dočetla. Docela z toho mám ale respekt. Není pak raději lepší zajít si k odborníkovi?
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?

NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.