Nejlepší bylinky pro krásnou pleť

Bylinky se již celá tisíciletí využívají nejen pro zdraví našeho těla, ale také pro zkrášlování. Poradíme vám, které jsou nejúčinnější a jak je používat.

Heřmánek

Díky svým přirozeným antizánětlivým schopnostem je heřmánek skvělým bojovníkem proti zarudnutí pleti, svědivosti a otékání. Pokud chcete zklidnit svou pleť podrážděnou od kosmetických přípravků nebo znečištěného prostředí, jednoduše si uvařte heřmánkový čaj a poté vychladlý sáček nebo odličovací tamponky namočené v heřmánkovém čaji přikládejte na problematické oblasti.

Skořice

Toto aromatické koření má mocné protizánětlivé vlastnosti, ale není příliš vhodné pro citlivou pokožku. Skořici však nemusíte přikládat přímo na pleť. Ochucení pokrmu skořicí je skvělou volbou z vícero důvodů. Pomáhá snižovat špatný cholesterol a podporuje oběh krve, což je velmi důležité pro krásu pleti. Skořice se také hojně využívá jako přísada do peelingových prostředků.

Máta peprná

Na rozdíl od skořice, která zahřívá a prokrvuje pokožku, máta má opačný účinek, což z ní dělá jednu z nejlepších bylinek pro zklidnění pleti. Díky obsahu mentolu, máta pomáhá zklidňovat podrážděnou a zanícenou pokožku a může ulevit i od bolesti způsobené popálením od slunce. Můžete použít mátový olejíček pro vytvoření domácích pleťových masek nebo si pořídit kosmetický přípravek s obsahem máty. Máta také pomáhá regulovat produkci mazu u mastné pleti.

Kmín

Možná by vás nenapadlo využívat voňavý kmín jinde než v kuchyni, ale věřte, že toto v české kuchyni hojně využívané koření vám může pomoci s kožními problémy jako jsou různé ekzémy a vyrážky. Olej z kmínových semínek má výborné antimikrobiální vlastnosti a je velmi bohatý na vitamín E, který je velmi důležitý pro udržení zdravé a mladistvé pleti.

Levandule

Tato voňavá a krásná bylinka patří mezi nejpoužívanější bylinky v kosmetickém průmyslu. Levandulový olejíček pomáhá zklidnit podrážděnou pleť a snižuje zarudnutí pokožky, jelikož levandule má protizánětlivé vlastnosti. Kosmetické přípravky s obsahem levandule jsou proto ideálním pomocníkem v boji s akné, ale pomohou také zklidnit pleť při kousnutí hmyzem.

Citronová tráva

Díky svým stahujícím schopnostem je citronová tráva hojně využívanou složkou v pleťové kosmetice. Citronová tráva pomáhá omezovat produkci mazu, minimalizovat póry a nabízí i přechodné zpevňující účinky na pleť. Opomenout nemůžeme ani antibakteriální a antiplísňové vlastnosti citronové trávy.



Komentáře

sarlotka1
Hezký článek, ale co třeba takový měsíček nebo konopí?
maliis
Svatá pravda ! jen teda než čaje v sáčkách, určitě doporučuji použít sypaný čaj a například u heřmánku použít ty zmiňované tamponky, namočené v čaji ... V čajech sáčkových je minimum bylinek, jsou to spíše takové zbytečky .. takže nemá takový účinek
sarkahrava
taktez souhlasim se vsim, co se v clanku pise akorat teda ja k tomu vsemu pouzivam velice rada jeste konopnou kosmetiku.... ted uz mam nejakou dobu Cannaderm a od nich radu Aknea dlouho bojuju s akne po celem tele a bohuzel nekdy jsou i bylinky na tohle kratke
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?