Ako vybrať najlepšie granule pre psa?

V dnešnej dobe sme presýtení množstvom reklám, ktoré sa na nás valia z každej strany. Všetky sľubujú krmivá len najlepšej akosti, po ktorých sa zlepší zdravie a kondícia nášho štvornohého miláčika. Realita je však veľakrát iná.

zoom

Zloženie

Dôkladne si preštudujte zloženie napísané na obale, ktoré vám napovie o kvalite granúl. Všeobecne platí, že rôzne chemické konzervanty, potravinárske farbivá do psích granúl nepatria. Môžu sa odzrkadliť na zdraví a  kvalite srsti psa. Do psích granúl naopak patrí mäso, avšak i v tomto prípade buďte obozretní. Mnohí výrobcovia pridávajú do granúl mäsovokostnú múčku, kvalitné granule by mali obsahovať sušené mäso a mäsovú múčku. V granulách by mali byť zastúpené i vitamíny, stopové prvky, minerály, antioxidanty. Dôležitý je tiež obsah  vlákniny. Dobre stráviteľné sú ryžové a zemiakové vločky. Granule, ktoré sa skladajú z hovädzieho mäsa, by mali obsahovať 70 % mäsa. 

Zdravotný stav vášho psíka

Musíte prihliadnuť na zdravie vášho psíka. Psovi s nadváhou alebo naopak s podváhou musíte kúpiť rozličné granule. Takisto psík, ktorý trpí cukrovkou, alergiami bude potrebovať inú stravu než zdravý jedinec. 

Vek a veľkosť vášho psa

Psie plemená malého vzrastu si vyžadujú menšie granule s patričnou dávkou energie. Naopak plemená väčšieho vzrastu potrebujú granule obsahujúce väčšie množstvo mäsa, a zároveň menší prísun energie.

Je potrebné podotknúť, že najvhodnejšie granule pre vášho psíka sú tie, po ktorých bude plný energie a zdravia. Preto sledujte svojho psíka a podľa toho mu prispôsobte i jeho stravu




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?