Módní trendy podzim-zima 2014/2015

Sezóna lehoučkých šatů a krátkých topů odlétla s posledními letními slunečními paprsky, a tak je nejvyšší čas obohatit šatník o nové hřejivější super kousky. Podívejte se, co si pro nás špičkoví světoví návrháři letos připravili!

Podzimu vládnou bohémská 70. léta 

img

Uplynulé sezóny se nesly ve znamení kontroverzní módy 80. a 90. let, letos se však návrháři vracejí zpět v čase do ultrašik let sedmdesátých. Připravte se tedy na výrazné syté barvy v čele s oranžovou a brčálově zelenou, folklórní vzory, disco flitry a metalické barvy, plisování, samet, áčkové sukně do pasu v délce pod kolena, ponča a mohutné svetry s norským vzorem. Mámení 70. let podlehlo překvapivě mnoho návrhářů, jako jsou Louis Vuitton, Burberry Prorsum, Emilio Pucci, Valentino, Prada nebo Chloe.

Sladké šedesátky opět hlásí návrat 

img

Retro móda je, zdá se, nesmrtelná a mnoho návrhářů letos vzdalo hold ikonickému vzhledu modelky Twiggy a Jane Birkin. Na přehlídková mola tak pyšně napochodovaly modelky v minisukních, lakovaných botkách nebo kozačkách po kolena, či v šatech v pastelových barvách nebo s grafickými potisky. Ze zimních kolekcí návrhářů, jako jsou Gucci, Miu Miu, Alexander Wang, Valentino či Saint Laurent, přímo čiší bezstarostnost londýnského života rozverných 60. let - nechte se jí inspirovat i vy.

V hřejivém úpletu od hlavy až k patě 

img

Pohodlné a měkoučké pletené kalhoty doplněné svetrem, šálou, nebo dokonce kabelkou ve stejné barvě a ze stejného materiálu jsou letošním hitem, který jsme mohli obdivovat na přehlídkách Celine, Marc Jacobs či Stella McCartney. Tento již od pohledu hřejivý a nadmíru pohodlný trend funguje nejlépe v neutrálních odstínech šedé, hnědé či tělové. Pokud vám pletené kalhoty připomínají tolik nenáviděné kamaše z dětství, můžete místo nich zvolit pletenou sukni.

Sportovní móda ovládla přehlídková mola 

img

Styl “sportovní elegance” letos nabírá zcela jiný směr a význam, dynamické sportovní oblečení vneslo na mola závan vzrušení a adrenalinu. Sportovní móda v podání slavných návrhářů však rozhodně není o nudné kombinace džín a triček, klasická ženská móda je o sportovní prvky jen lehce obohacena. Soudě podle módních kolekcí si letos můžete oficiálně odpočinout od vysokých nepohodlných podpatků a vyrazit do práce v moderních teniskách. Sportovní móda ovládla i klasické elegantní značky, jako jsou Chanel nebo Louis Vuitton.

Romantika temných pohádek je hitem podzimu 

img

Od Červené Karkulky přes Sněhurku a Sněhovou královnu až po zasněný Nekonečný příběh - návrháři letos zavzpomínali na dětství plné kouzel a strašidelných pohádek. Kolekce pro zimní sezónu jsou tak velmi snové a plné fantazie, jakoby vypadly z pohádek bratří Grimmů. Megahitem letošní zimy, co se kabátů týče, jsou romantické pláštěnky a peleríny s kapucemi. Pohádkový trend byl k vidění na přehlídkách Alexander McQueen, Valentino, Gareth Pugh nebo Dolce & Gabbana.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.

NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?



NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.