Masáže pro zdraví a krásu

Cordeus a.s., Centrum trvalého zdraví je moderní, léčebně - relaxační centrum, jehož specifikem je zaměření na integrační postupy uzdravování, kdy se zabývá současně tělesnou medicínou i medicínou duše a sleduje interakci tělesného a duševního zdraví v celém spektru nemoci napříč medicínou tradiční i alternativní.

img

Masáže a jejich vliv na zdraví a krásu člověka

Komplexní péče

Centrum nabízí široké spektrum služeb z oblasti celostní péče, fyzioterapie, balneoterapie, reflexoterapie i pohybových aktivit. Najdete zde široký výběr masáží, příjemný relaxační bazén, vířivku Whirpool, sauny ale i množství technik z alternativní oblasti léčby, detoxikačních procedur a programů pro zdravý životní styl.

Dnes bychom vám rádi představili oblast, kterou jistě všichni dobře znají, ale mnohdy se v ní až tak dobře neorientují. Jsou to masáže a jejich vliv na zdraví a krásu člověka.

RELAXACE & REKONDICE

Zaměřme se nejprve na masáže s vysoce relaxačně - rekondičním účinkem, kdy dotek vede k hlubokému uvolnění a pocitu pohody u masírovaného člověka. Je známo, že uvolní-li se naše psyché, dochází i k hlubokému uvolnění napjatých a bolavých svalů – a opačně, kdy velmi často dojde následkem masáže k uvolnění emocionálních či jiných psychických bloků, což může vést k odstranění bolestí či jinak dlouhotrvajících zdravotních obtíží.

zoom Zvětšit

Masáž lávovými kameny

Základem je masáž klasická. Je to tradiční manuální masáž za použití speciálních regeneračních emulzí, které pomohou uvolnit napětí, odstranit bolest ze svalstva a zvýšit cirkulaci krevního oběhu. Je vhodná k regeneraci i relaxaci. Dále sem patří speciální aromaterapeutická masáž, jejímž základem jsou aromatické esenciální oleje s čistícími, revitalizačními, tonizujícími a zjemňujícími účinky. Příjemnou je masáž obličeje a hlavy, která přináší celkové uvolnění fyzického i psychického napětí a stresu. Velmi populární, vysoce relaxační a zároveň výrazně léčebnou technikou je masáž lávovými kameny. Základ této masáže tvoří pomalé a vyvážené masážní pohyby, často vedené ve spirále a v příjemných vlnách čedičovými oblázky nahřívanými ve speciální lázni. Při této proceduře jsou tělo i mysl hluboce relaxovány, což podporuje odstranění mnoha blokací fyzického i psychického charakteru.

EFEKT DETOXIKAČNÍ & KOSMETICKÝ

Následující masáže mají vedle relaxace a uvolnění efekt i výrazně detoxikační a navíc kosmetický. Do této kategorie patří zejména lymfatická manuální masáž, což je masáž lymfatického systému, kterou se odplavují toxické látky z buněk a mezibuněčného prostoru z kůže, podkoží a svalů. Tato masáž báječným způsobem regeneruje pleť, uvolňuje napětí, odstraňuje chronickou únavu a vyhlazuje jizvy. Je velice účinná po plastických operacích, po úrazech nebo při otocích dolních a horních končetin. Anticelulitidní masáž je speciální ručně prováděná masáž s prvky lymfodrenáže, se zaměřením na odbourání celulitidy, tukových polštářů a vyhlazení pokožky. Efekt této masáže a následného zábalu je zaručen. 


zoom Zvětšit

Terapeutická místnost

Opravdovou lahůdkou mezi těmito procedurami je ale masáž 100% čokoládou, která se řadí jak mezi masáže relaxační s kosmetickým efektem tak mezi výrazně detoxikační procedury. Kakao totiž zabraňuje pronikání volných radikálů do těla a má harmonizující a jemně stimulující účinek. Obsah Theobrominu podporuje v lidském těle látkovou výměnu. Čokoláda také dokáže stimulovat v mozku tvorbu dopamínu a uvolňovat endorfíny a serotonin (hormony štěstí). Díky čokoládové masáži či zábalu pronikají do pokožky také vitaminy, aminokyseliny, minerály a antioxydanty. Po aplikaci je pokožka vyhlazená a skvěle ošetřená. Tato masáž je ideálním doplňkem pro anticelulitidní program. Má příznivý vliv na činnost srdce a silně podporuje detoxikaci. Masáž horkou čokoládou si mohou užít všichni ti, kteří potřebují akutně zlikvidovat dlouhodobě nashromážděný stres a únavu.

REFLEXOTERAPIE

Další oblastí je reflexoterapie, která zahrnuje několik za zmínění stojících technik. Reflexní masáž těla příznivě ovlivňuje reflexní změny způsobené onemocněním vnitřních orgánů, pohybového aparátu, zvláště pak páteře. Je to velmi účinná metoda k dosažení fyzického a následně i psychického zdraví. Reflexní terapie plosky nohou je technika účinně využívající reflexního odrazu celého lidského těla v energetických bodech plosky nohou, velmi oblíbená pro svou schopnost nepřímého působení na jinak nedostupné orgány těla. Méně známá, ale zato velice účinná Amma masáž, tzv. masáž v sedě, využívá techniku akupresury meridiánů, tj. tlaku na přesně určené body na meridiánech. Během 15 - 20 minut tato masáž člověka uvolní a dodá mu novou energii.

Podobného charakteru je i masáž antistresová, při níž se působí na ty části těla, které jsou nejčastěji namáhané, přetížené stresem a často i bolestivé. K ošetření se u této masáže používá kombinace technik klasické, reflexní i lymfatické masáže. Amatsu masáž slouží k obnově tělesné a duševní pohody a rovnováhy. Cílem této masáže je zvýšit uvolněnost pohybu, zlepšit tělesnou koordinaci a tím podpořit přirozenou harmonii všech tělesných funkcí. Jedná se o jemnou masážní a manipulační techniku, která je nápomocna při akutních i chronických stavech, jako jsou bolesti zad, zranění, ztuhlost a bolesti kloubů, bolesti hlavy, krční páteře, stres a únava. 

zoom

Reflexní terapie plosky nohou

Nejzajímavějším a často i nejúčinnějším však zůstává ošetření Bodovou myofasciální technikou podle Bowena. Je to velice účinná neinvazivní technika, při které dochází k opravdu mimořádným výsledkům při funkční harmonizaci těla, práci se svaly a meridiány, korekci pohybového aparátu a posílení vnitřních orgánů i psychiky. Umožňuje tělu aktivovat jeho přirozené regenerační a hojivé mechanizmy. Jemné masážní pohyby mnohdy mívají ohromující účinky. Často uleví lidem s vážnými a chronickými bolestmi zad a krku již po prvních sezeních, zastaví bolesti hlavy a sníží bolesti kloubů. Bowenova technika se může využívat u mnoha diagnóz a lidí bez rozdílu věku, od malých dětí přes těhotné ženy až po starší pacienty. Tato masáž působí na tělo holisticky, pomáhá ho udržovat v přirozené rovnováze a nastartovat tak přirozený proces sebeuzdravování lidského organismu.

FYZIOTERAPIE

Pro řešení akutních a bolestivých případů je vhodné na začátku absolvovat kompletní fyzioterapeutické ošetření, kde je kladen důraz na komplexní přístup v práci na obnově a posílení pohybového aparátu člověka, obsahující funkční diagnostiku s následným ošetřením fyzioterapeutickými prostředky jako jsou myofasciální techniky, mobilizace kloubů, řešení svalových dysbalancí a nácvik pohybových stereotypů. Přirozenou součástí práce jsou v případě potřeby speciální techniky jako je senzomotorika a instruktáž autoterapie s návazností na další vyšetření pohybového aparátu, nebo magnetoterapie a elektroléčba.

PÁR RAD NA ZÁVĚR

  • Bolí vás záda, šíje, ramena, necítíte se ve své kůži? Doporučujeme bodovou myofasciální techniku (podle T. Bowena), nebo klasickou masáž za pomoci aromaterapie.
  • Chcete si odpočinout a relaxovat? Vhodná je určitě klasická masáž, aromaterapeutická masáž nebo masáž lávovými kameny.
  • Máte málo času, potřebujete pocítit rychlé uvolnění a zvýšení vitality? Doporučujeme půlhodinku speciální japonské Amma masáže nebo antistresovou masáž.
  • Máte těžké nohy, otékají vám a zdá se vám, že vaše tělo zadržuje vodu? Zvolte manuální lymfatickou masáž.
  • Chcete udělat něco se svojí celulitidou? Objednejte se na manuální lymfatickou masáž, na anticelulitidní masáž nebo na Estetické formování postavy.
  • Chcete pročistit svůj organizmus? Doporučujeme manuální lymfatickou masáž, bodovou myofasciální techniku, medovou či čokoládovou masáž.

(Barbora Balcarová)

Cordeus a.s. Centrum trvalého zdraví
Na Dlouhém lánu 11, Praha 6
Tel: +420 251 097 311, 411
E-mail: info@cordeus.cz
www.cordeus.cz



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?