Make-up jako mocná zbraň

Ať už vás trápí pokleslá víčka, dvojitá brada, vrásky kolem očí nebo úzké rty, správně zvoleným make-upem své nedostatky dokonale zamaskujete. Chcete vědět jak?

Pokleslá víčka

Pokleslých víček se zbavíte, když nanesete na lícní kosti trochu rozjasňovacího korekturu, čímž  opticky zvětšíte oční okolí. Korektor aplikujte bříšky prstů od lícní kosti směrem k obočí. V dalším kroku naneste na střední část přímo nad zornicí světlé oční stíny (například světle hnědý, zlatý či broskvový stín), na vnitřní a vnější třetinu naneste tmavší odstín a rozetřete jej do ztracena k obočí. Od středu víčka veďte linku a směrem ven jí rozšiřujte. Na řasy použijte objemovou řasenku. Stačí ji aplikovat pouze na horní řasy.

Dvojitá brada

Na dvojitou bradu zabírá tvářenka, jejíž světlejší odstín naneste pod lícní kost, od středu obličeje směrem ke spánkům. Pod bradu a čelisti aplikujte pomocí plochého hustého kartáče tmavější odstín tvářenky. Doporučujeme netahat štětec po kůži, spíše lehce poklepávat. Štětcem s tmavším odstínem přejeďte také střed krku od brady dolů. Tímto způsobem krk opticky zeštíhlíte. Pozor: Brada by měla být světlejší než okolní partie.

zoom

Vrásky kolem očí

Ze všeho nejdříve naneste na celý obličej omlazující make-up a na vyvýšenou část lícní kosti naneste rozjasňující korektor odrážející světlo (Yves Saint Laurent, Touche Éclat). Poté aplikujte pod vrchol lícní kosti zdravíčko. Pro dokonalý efekt zvýrazněte obočí a dejte se do nanášení očních stínu. Od prostředku víčka namalujte tenkou linku směřující ven, stíny aplikujte obdobně jako u pokleslých víček. Prostředek by měl být světlejší, vnější a vnitřní koutky tmavší.

Úzké rty

Úzké rty lze opticky zvětšit pomocí tmavé a světlé konturky. Pro zvětšení horního rtu veďte konturu po jeho vnějším okraji, postupujte od koutku k nejvyššímu bodu. Konturou vykreslete také spodní ret po vnější linii tak, aby rtíky vypadaly souměrně. Po nanesení kontury aplikujte na rty rtěnku. Nanést můžete také trochu bezbarvého lesku doprostřed vrchního i spodního rtu.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Životní styl komerční článek

Jestliže máte rádi vzdušné a pohodlné outfity, bude pro vás dobrou volbou streetwearová móda. Ta má ženám i mužům hodně co nabídnout. Jestliže nejste zrovna módní znalci, nezoufejte. Níže vám prozradíme, jaké oděvy, doplňky a boty frčí v dubnu v outfitech v městském stylu. Inspirace je tu!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?