Ložnice k pomilování podle Feng Shui

Kéž by se v manželských poradnách klientů nejprve zeptali: Jak vypadá vaše ložnice? Problém v partnerském vztahu by tak byl mnohdy v minutě vyřešen. Ložnice totiž není žádná sranda. Je to prostor, který snad nejlépe ze všech definuje, jaký vztah máme sami k sobě, ale zejména jaký je náš vztah partnerský...

img

V ložnici odhalujeme své masky, odhalujeme se fyzicky i duševně.

V ložnici se odehrává náš nejintimnější život. V ložnici odhalujeme své masky, odhalujeme se fyzicky i duševně. Ložnice je zkrátka vyjádřením toho, jak si ceníme sami sebe a svého partnera. A když máte místo ložnice sklad nebo spíte v kumbálu, o menší či větší průšvih v dlouhodobém partnerském vztahu si přímo koledujete...

zoom

Ložnice je vyjádřením toho, jak si ceníme sami sebe a svého partnera.

Feng Shui říká, že každý prostor by měl mít svou jasně vymezenou funkci. Zkušenost mi ukázala, že ložnice má v našich končinách většinou dvě funkce. Jednak je to místo k odpočinku a spánku, a jednak místo ke sbližování se s naší druhou-drahou polovičkou. (Pojmem ?sbližování se? mám na mysli sblížení jak fyzické, tak duševní.) 

Pojďme si nejprve rozebrat funkci první ? místo k odpočinku a spánku. Odpočinek a spánek chápu jako činnosti, při kterých bychom neměli pracovat a být ve střehu. Jistě se mnou budete souhlasit, když řeknu, že pohled na žehlící prkno, sušák s prádlem a pracovní šanony, nás k slastnému odpočinku vyzývat nemusí. Veškeré vybavení ložnice by proto mělo odpočinek podporovat a přímo nás k němu vybízet. A z toho plyne má první Feng Shui rada: odstraňte z ložnice vše, co nesouvisí se spánkem a relaxací. Pokud nemůžete ?nevhodné? věci odstranit, alespoň je uzavřete do skříně či za paraván, ať zbytečně nepoutají Vaši pozornost.

zoom

Odstraňte z ložnice všechny předměty, které Vás neinspirují k vášni či romantice.

Druhou funkcí ložnice je podporovat naplňující intimní partnerské soužití, jak to fyzické, tak duševní. Tudíž by se v daném prostoru neměly nacházet předměty a dekorace, které neinspirují k milostnému vzplanutí. Často mě ložnice mých klientů přivítají fotografiemi dětí, tchýní, tet a dědů, knihovnami s ekonomickou a ekologickou literaturou, krabicemi od banánů místo nočních stolků. A jak dokážeme milostně vzplanout při pohledu na fotku rozesmátého obličeje našeho potomka, to už může být těžká otázka i pro čerstvě zamilované. Má druhá rada tedy zní: odstraňte z ložnice všechny předměty, které vás neinspirují k vášni či romantice.

Skloubit v praxi radu první s druhou dá někdy pěkně zabrat. Velmi to záleží na osobních preferencích, ale obecně mohu říci, že je dobré ložnici zařídit ?jemně a citlivě?. Znamená to mj. využít pastelových barev, oblých tvarů a přírodních materiálů. 

Několik klíčových tipů pro vaši funkční ložnici

zoom

Kamila Pazderníková

  • Nikdy si nezavěšujte nad čelní pelest postele závaží (polici na knihy, lustr apod.). Jakékoli závaží nad hlavou způsobuje podvědomé či vědomé pocity ohrožení.
  • Nespěte s partnerem pod zkoseným stropem. Vyvolává to pocity nestability.
  • Nespěte pod oknem. Každá díra ve zdi za hlavou může způsobovat pocit nejistoty.
  • Nespěte nohama ?ven ze dveří?. Takto vynášíme z místnosti pouze nebožtíky.
  • Neumísťujte zrcadla tak, aby se v nich odrážel váš obraz když ležíte či vstáváte z postele. Zrcadlo se silný energetický zářič a podílí se na mnoha poruchách spánku. Podobné vlastnosti jako zrcadlo má i tzv. lakobel. Já osobně jej nedoporučuji vůbec nikam.
  • Vy i Váš partner byste měli mít pohodlný a rovnocenný přístup k lůžku. Jakákoli nerovnováha dříve či později naruší vaše harmonické soužití. 

A nezapomeňte, dokonale zařízená ložnice neexistuje, neboť každý jsme jedinečnou bytostí s vlastními potřebami. Typologie osobnosti je tedy jedním ze základních předpokladů Feng Shui, jak vytvořit optimální prostor na míru. Ale nebojte se, v prvé řadě jde o vaše pocity, a ty vám nemůže vyvrátit vůbec nikdo,

Kamila Pazderníková
Feng Shui konzultantka a lektorka



Komentáře

7939
Dobrý článek, taky si myslím, že "bor.del v ložnici = bor.del ve vztahu" ... žehlící prkno, počítač ani televizi v ložnici nemám - ale zrcadlo je náhodou docela praktické
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?