Letní péče o vlasy

V létě dostávají vlasy pořádně zabrat, proto se jim musí věnovat zvláštní péče. Častým namáčením a schnutím dochází k narušení povrchu vlasového vlákna, působením chloru a soli ztrácejí vlasy lesk, jsou náchylné k poškození a lámání.

Než vyrazíte k vodě

Předtím než se vydáte chytat bronz, použijte přípravky s UV filtry – na tělo i vlasy. Ochranné spreje na vlasy poskytují ochranu před škodlivým zářením, fixují barevné pigmenty a dodávají vlasům lesk. Aplikace spreje se doporučuje hned ráno, v průběhu dne pak můžete sprej aplikovat znovu a tím obnovit jeho účinnost. Sprej tvoří na vlasech ochrannou bariéru, díky které k vlasovému vláknu nepronikne sůl, chlor ani sluneční paprsky.

Peče o vlasy u vody

zoom Zvětšit

Arganový olej slouží jako přírodní ochranný prostředek proti poškození UV zářením

Profesionální kadeřnice radí, abyste na mokré vlasy aplikovala masku a svázala je do drdolu. Pokud je necháte volně uschnout, pravděpodobně budou ještě vysušenější a snadněji dojde k jejich poškození. Dobrou ochranu poskytují šátky nebo velké klobouky. Během slunění nezapomínejte na aplikaci ochranného spreje s UV filtrem.

Po příchodu z pláže

Jakmile se vrátíte z pláže, umyjte si vlasy regeneračním šamponem, který jemně čistí vlasy i pokožku hlavy, intenzivně hydratuje, dodává vlasům objem, chrání je před škodlivými účinky UV paprsků a vysokou teplotou.  Poté použijte kondicionér, obden můžete aplikovat vlasovou masku. Vlasy nechte volně uschnout, nezatěžujte je horkým vzduchem z fénu. Vhodná je také aplikace bezoplachové péče. Doporučujeme přípravky s obsahem arganového oleje.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.