Kosmetické štětce: výhodná investice

Máte doma pouze jeden štětec na pudr, oční stíny nanášíte pěnovým aplikátorem a make-up aplikujete prsty? Chyba! Jestliže toužíte po dokonalém líčení, bez kvalitních kosmetických štětců se neobejdete.

Zkušení vizážisté používají při líčení nespočet různých štětců, což se mi zdálo vždy zbytečné a nepochopitelné. Ovšem až do té doby, než mi dal jeden z vizážistů odbornou přednášku a ukázal mi vše na vlastní kůži. Mezi hlavní výhody kvalitních kosmetických štětců patří snadnější nalíčení, prodloužení trvanlivosti líčidel a v neposlední řadě šetrnost při množství nanášených líčidel. Věděly jste například, že i průměrný make-up se vám bude s pomocí správně zvoleného štětce mnohem lépe nanášet, roztírat a zároveň ho spotřebujete méně než při aplikaci rukou?

Základ kosmetické výbavy

Když jsem viděla, s kolika kosmetickými štětci vizážista pracuje, trochu jsem se vyděsila. Později jsem zjistila, že jsou moje obavy zbytečné. K domácímu použití stačí základní kosmetická výbava: štětec na make-up (foundation brush), štětec na pudr (powder brush), štětec na tvářenku (blush brush) a malý jemný štětec na oční stíny (eyeshadows brush). Pro precizní vystínování kouřových očních stínů či zjemnění kontur je nejvhodnější štěteček s dokulata střiženými vlákny.

Štětec na make-up

Jestliže jste si až dosud nanášela make-up pomocí prstů nebo houbičky, pořiďte si nejdříve štětec pro začátečníky, tzn. s kulatými nebo rovně střiženými vlákny. Tímto štětcem se make-up nanáší krouživými pohyby a působí díky tomu přirozeně. Platí, že čím větší je hustota vláken, tím méně spotřebujete make-upu a na tváři se vám nebudou tvořit nehezké mapy. Pokud již máte se štětcem na make-up zkušenosti, můžete zvolit i plochý typ.

zoom

Štětec na pudr

Doporučujeme zvolit štětec s velkou hustotou jemných vláken (například štětec s přírodním vlasem). Před nanášením pudru na tvář vždy oklepejte jeho přebytečné množství ze štětce. Silná vrstva pudru působí nepřirozeně a zvýrazní nedostatky pleti jako jsou vrásky, jizvičky apod. Powder brush lze použít na sypký i tuhý pudr.

Štětec na tvářenku

Štětce na tvářenky jsou obvykle zkosené nebo kulaté. Vyzkoušejte si, který typ vám bude lépe vyhovovat a nebojte se zeptat na odbornou radu přímo v prodejně. Kosmetické štětce je ideální kupovat ve specializovaných prodejnách, nikoliv v drogeriích. Tvářenka se nanáší na „jablíčka“ a roztírá se směrem ke spánkům.

Štětec na oční stíny

Na oční stíny je nejvhodnější plochý štětec, kterým víčko perfektně vystínujete a zároveň vybarvíte. Dokulata střižené štětce (blending brush) se používají na zjemnění barevných přechodů. POZOR: Nezapomínejte se o své štětce starat. Na trhu jsou k dispozici speciální přípravky, kterými můžete štětce očistit. Bez pravidelné hygieny štětců si zaděláte na problémy v podobě vyrážek, akné a dalších nepříjemností.

Prsty místo štětce

Jste zvyklá líčit se pomocí prstů? Klidně s tím pokračujte, ale pouze s líčidly, které nevyžadují aplikaci pomocí štětce. Například mastné oční stíny a korektor nanáší vizážisté bříšky prstů. V případě rtěnky již však opět sáhněte po speciálním štětci (lip brush). 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Životní styl komerční článek

Snad každý již slyšel o kratomu, ať už z médií, sociálních sítí nebo od svých blízkých. Pokud neminul ani vás, tak jistě víte, že tento zelený prášek vyvolává horlivé diskuze. V čem spočívá jeho kouzlo a proč se o něm tolik debatuje?

NOVÉ
Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Životní styl komerční článek

Sandály na podpatku jsou nezbytným kouskem v šatníku každé ženy, která se chce cítit sebevědomě a elegantně při zvláštních příležitostech. Tyto boty kombinují komfort a styl, což je činí ideální volbou pro různé slavnostní události, od svateb po formální večeře a významné oslavy. Níže se podíváme na tři klíčové aspekty sandálů.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.