Jak zjistíte, že je vaše krev dostatečně okysličená? A k čemu to je?

Do domácí lékárničky stále častěji patří oxymetr. Je to přístroj malý, ale důležitý. Díky němu víme, jestli je naše krev dostatečně okysličená. Jestli se nedusíme, aniž bychom o tom vůbec věděli. Oxymetr nám může zachránit život nejen při respiračních onemocněních (jako například Covid-19). Volbou značky Depan máte jistotu, že pořizujete funkční přístroj, připravený i pro případ nouze.

Oxymetr běžně známe z ordinace lékaře. Nasadí nám jej na prst, aby zjistil, zda je naše krev dostatečně okysličená. Při domácím měření je postup stejný. Když na nás zaútočí respirační onemocnění (například Covid-19), víme, kdy vyhledat lékařskou pomoc. Domácí měření oxymetrem je ale přínosné nejen při covidu. Dokáže pomoci včas odhalit rozvoj respiračních onemocnění, například zápalu plic. Sledovat můžete také zlepšování stavu po prodělané nemoci.

img

Při nemocech srdce i pro sportovce

Dostupnost měření okysličení krve v podobě oxymetru využívají nejen pacienti s dýchacími obtížemi, astmatici, ale také osoby s onemocněními srdce. Oxymetry hojně využívají také horolezci, kteří se pohybují ve velkých nadmořských výškách, a další sportovci. 

V nouzi se spolehněte

Oxymetry Depan jsou zdravotnické prostředky. Podrobné informace a možnost online nákupu najdete na webu Depan.cz. Oxymetry se prodávají výhradně v lékárnách a na lékárenských e-shopech, např. Benu.cz, Drmax.cz, Biotika.net. Mohou je využívat i lékaři a zdravotnická zařízení. 

Malý, ale praktický

Oxymetry Depan, model YK-81C v černé barvě a model M130 v modrobílé kombinaci, jsou lehké a skladné přístroje s kapesními rozměry. Napájejí je baterie, takže je můžeme mít stále po ruce. Použití je snadné: Stačí vložit prst do zařízení, nehtem nahoru, poté stisknout tlačítko pod displejem. Oxymetr ihned začne měřit, naměřené hodnoty se zobrazí na dvoubarevném OLED displeji s nastavitelným jasem. Pokud přístroj při měření ukáže více než 94 %, okysličení je v normě. 

Vyplatí se ale hodnoty sledovat. Kyslíku totiž v těle nezbyt nemáme a při nedostatku je třeba jej dodávat. V případech nedokysličení jsou v domácích podmínkách využívány koncentrátory kyslíku či inhalační kyslík. Před použitím zdravotnických prostředků Depan se důkladně seznamte s návodem k použití. 

Více najdete na webu www.depan.cz  anebo v lékárenských eshopech jako například Drmax.cz nebo Benu.cz.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.