Jak nastartovat omlazení

Chcete být zdravější a vypadat mladší? Začněte se správně stravovat. Prozradíme vám, co podle odborníků na výživu skutečně zabírá.

Vyřaďte ze stravy všechno bílé

Prvním a zásadním krokem, který vám pomůže udržet si pevné zdraví a zpomalit proces stárnutí, je vyřazení cukru a bílých sacharidů. Snažte se omezit sladké, hlídejte si množství škrobů ve formě bílého pečiva. Naopak do svého jídelníčku zařaďte barevné potraviny jako červenou a zelenou zeleninu, různé oříšky. Jídlo připravujte ideálně v páře nebo dušením ve vlastní šťávě.

Pijte alkohol s mírou

Odborníci na výživu doporučují vypít maximálně dvě jednotky alkoholu denně (1 jednotka = 1 dcl vína). Pokud si dopřáváte alkohol ve větším množství, může to mít za následek, že budete vypadat starší. Hlavním důvodem je dehydratační účinek alkoholu a ničení části buněk, jež brání předčasnému stárnutí.

Bílé versus červené víno

Jste-li milovnicí vína, pijte v omezeném množství spíše červené. Vědci prokázali, že červené víno zpomaluje stárnutí. Červené víno obsahuje vysoký podíl cyanidinu ozdravující cévy, a resveratrolu, který zabraňuje stárnutí.

Věnujte pozornost přípravě jídla

Smažená, restovaná i grilovaná jídla obsahují škodlivé oxidanty, proto se doporučuje připravovat jídlo vařením nebo dušením v páře. Během grilovací sezóny bývá těžké odolat, ovšem negativní dopad je možné zmírnit používáním citronové šťávy v marinádách. Tímto způsobem lze redukovat tvorbu škodlivin.

zoom Zvětšit

Vitamíny přijímejte hlavně v jídle

Zvyšte příjem omega-3 kyselin

O omega-3 mastných kyselinách slyšíme takřka pořád, ale spousta z nás tomu nevěnuje příliš velkou pozornost, což je chyba. Díky omega-3 mastným kyselinám můžeme získat zdravě vypadající hydratovanou pleť, naopak kvůli nedostatku omega-3 bývá pleť suchá, zašedlá a olupuje se. Omega-3 mastné kyseliny se nachází například v tučnějších rybách, vlašských oříšcích či dýňových semínkách.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Životní styl komerční článek

Sandály na podpatku jsou nezbytným kouskem v šatníku každé ženy, která se chce cítit sebevědomě a elegantně při zvláštních příležitostech. Tyto boty kombinují komfort a styl, což je činí ideální volbou pro různé slavnostní události, od svateb po formální večeře a významné oslavy. Níže se podíváme na tři klíčové aspekty sandálů.



NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.