Hlavní důvody, proč nehubneme

Ze začátku to šlo jako po másle, jenže postupem času nebo při dalších dietách už to není ani zdaleka tak snadné, jak to bývalo. Dieta není všechno. Vystresované tělo a negativní myšlenky jsou jedním z nejčastějších důvodů, proč člověk nemůže zhubnout.

Očekáváme zázraky

Člověk je netrpělivý, chce všechno hned a nechce si připustit, že takhle to prostě nefunguje. Jakmile se pustí do diety, očekává, že během týdne zhubne minimálně pět kilo a že takhle to půjde celou dobu a super štíhlou postavu si udrží už navěky. Jenže z přílišného očekávání se rodí zklamání a to pak vede k tomu, že člověk to vzdá ještě dříve, než se začne doopravdy něco dít. Chcete-li být štíhlí, fyzicky silní a zdraví, přestaňte se každý den vážit. Raději se soustřeďte na to, abyste si osvojili nové stravovací návyky a pohyb se stal přirozenou součástí vašeho života. Každý jsme jiný, někdo bude pozorovat změny na svém těle dříve, někdo později.

Dáváme si nesmyslné zákazy

zoom Zvětšit

Není důvod si cokoliv odpírat

Už nikdy nebudu pít. Už nikdy nebudu kouřit. Už nikdy nesním tolik zmrzliny. Už nikdy...“ Je vcelku jedno, čím vaše věta pokračovala, slovíčko nikdy je ošemetné a nevyplatí se ho používat. Když totiž řekneme, že už nikdy nebudeme tohle nebo tamhleto dělat, ale nakonec to uděláme, protože „nikdy“ je zkrátka příliš velké sousto, tak nakonec získáme jen pocit vlastního selhání. Není nutné si něco zakazovat doživotně, navíc zakázané chutná nejvíce, takže to má v konečném důsledku opačný efekt, než bychom chtěli.

Bojíme se změn

Dalším důvodem, proč mají někteří z nás problém dopracovat se ke zdravému a štíhlému tělu, je špatné uchopení zdravého životního stylu. Zdravý životní styl některé lidi stresuje a nervuje. Někteří se děsí při představě, že se budou muset omezovat, budou muset změnit své stravovací návyky, bude je to stát čas navíc při chystání krabiček do práce. Budou muset cvičit. Vykročit z komfortní zóny dá zabrat, o tom není třeba polemizovat, jenže pokud člověk chce skutečně změnit svůj dosavadní špatný životní styl, musí zatnout zuby. Po překonání počátečního odporu člověk obvykle přijde na to, že ty změny nebyly až tak hrozné a především stály za to.

zoom Zvětšit

Najděte způsob, jak dojít k cíli

Můj tip: Přizpůsobte své cíle a postupy tomu, jaký jste člověk. Nedokážete si představit život bez zmrzliny? Najděte způsob, jak tuhle pochoutku do vašeho života zakomponovat. Nedokážete si představit, že budete trávit hodinu denně v posilovně? Najděte si aktivitu, která vás bude bavit. Nedělejte věci na sílu, protože tento přístup není správný a nic vám nepřinese. Dělejte to, co vás v životě baví.

Věříme, že štíhlost je cesta ke štěstí

Štíhlý člověk nemusí být šťastný, stejně jako obézní člověk nemusí být nešťastný. Je nesmysl stavět životní štěstí na tom, jestli jsme nebo nejsme hubení. Štíhlost vám nepřinese povýšení v práci, lepší přátelské vztahy. Svět se jednoduše nezmění jen kvůli tomu, že budete mít o pár kilo méně. Nebudete bohatší ani chytřejší. Pokud se vám podaří zhubnout, může vás to motivovat k tomu, že ve svém životě provedete další změny. Úspěch v dietě vám zvýší sebevědomí, což může mít pozitivní vliv i na další oblasti vašeho života, zvlášť když do něj zahrnete sport, díky kterému se budete cítit v mnohem lepší kondici. Navíc pohyb zvýší v těle hladinu endorfinů, zároveň se sníží hladina stresu. To všechno jsou benefity, ale nikoliv záruka šťastného života.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.