Francouzky ujíždí na dietě Le Forking

Ženy jsou schopné udělat pro svou štíhlou postavu ledacos. Své by o tom mohly vyprávět Pařížanky, které jsou posedlé novou dietou zvanou Le Forking. Pokud si i vy čas od času nějakou tu dietu naordinujete, čtěte směle dál. A nezapomeňte se vybavit vidličkou!

img


Zajímá vás, na co se máte připravit, rozhodnete-li se vyzkoušet francouzskou dietu Le Forking? Vlastně na nic zvláštního. Le Forking neboli vidličková dieta spočívá v tom, že jíte jen to, co lze nabrat vidličkou. Zábavné nebo závadné? 

zoom

Vidličková dieta funguje.

Vynalézavý Albin Michel

Nápad, jíst pouze jídlo, které jde nabrat vidličkou, vznikl ve Francii. O tomto způsobu konzumace jídla se zmínil Albin Michel ve své knize s názvem Dine Avec Une Fourchette a rázem to byla senzace. Proč? Protože Francouzky si dopřávají čokoládu, máslo i pečivo a stále vypadají tak skvěle. Dieta z Francie zkrátka musí fungovat.

Je libo mírnější či drsnější verze diety?

Vidličková dieta nabízí celkem dvě verze – mírnější a drsnější. Mírnější a dle všeho tak trochu slabošská verze diety Le Forking spočívá v tom, že můžete vzít do ruky nůž a jídlo si předpřipravit. Bez sebemenších problémů si tak můžete pochutnat na kuřeti, krůtě i omeletě.

V drsné verzi Le Forking nůž ani jiné pomůcky neexistují. Co to pro vás znamená? Znamená to, že můžete zapomenout na jídlo, které se jí rukou (pečivo, sýry, většina ovoce), nabírá lžící nebo lžičkou (polévka, jogurty, cereální lupínky), co se roztírá (různé druhy omáček, kečup, hořčice, měkké sýry) a v neposlední řadě na vše, co se musí krájet (takřka všechny druhy masa). Pozor: Rozhodně si nedáte ani banán, avokádo nebo meloun.

Vidličková dieta funguje, ale...

Na rovinu – pokud vidličkovou dietu nevyzkoušíte na vlastní kůži, jen sotva si dokážete představit, co vlastně obnáší. Rozhodnete-li se striktně dodržovat pravidla diety Le Forking, zjistíte, že nemáte příliš na výběr. Navíc vám bude v hlavě stále hlodat otázka, jestli se počítá, když vám jídlo nakrájel někdo jiný. Řekněme, že si v restauraci objednáte salát s kousky kuřete. Není to tak trochu podvod, na kterém se (ne)vědomky podílíte?

zoom Zvětšit

Vidličková dieta? Zapomeňte na nůž či lžičku.

Nicméně dodržování vidličkové diety tak či tak funguje, přičemž důvod fungování je prostý. Stejně jako všechny diety vás donutí přemýšlet nad tím, co jíte. A v tomto případě platí navíc pravidlo, že pokud nemůžete daný pokrm nabrat vidličkou, tak si ho prostě nedáte. Na druhou stranu je třeba být skeptický. Dieta Le Forking je nesmírně omezující a velice rychle vás může začít nudit. Otázkou tak je, co se stane, až zase vezmeme do ruky nůž?




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Životní styl komerční článek

Sandály na podpatku jsou nezbytným kouskem v šatníku každé ženy, která se chce cítit sebevědomě a elegantně při zvláštních příležitostech. Tyto boty kombinují komfort a styl, což je činí ideální volbou pro různé slavnostní události, od svateb po formální večeře a významné oslavy. Níže se podíváme na tři klíčové aspekty sandálů.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.