Estetické zákroky, na které můžete i v létě

I když se mnozí domnívají, že estetické zákroky a plastické operace v létě nejsou vhodné, není to tak úplně pravda. Budete-li dodržovat všechna doporučení, můžete některé z estetických zákroků podstoupit klidně během své letní dovolené.

Microblading – revoluční úprava obočí

Barvení obočí je již dávno pasé. Pokud toužíte po hustém a vytvarovaném obočí, vyzkoušejte microblading. Provádí se pomocí speciálních jehel, tzv. čepelek, kterými se vykreslují jednotlivé chloupky obočí, což vypadá velmi přirozeně a je téměř nerozeznatelné od přírodního obočí. A přestože se microblading provádí pomocí čepelky s 18 jehličkami v řadě za sebou, jedná se o velmi šetrnou metodu s minimálními omezeními a lze jej provádět celoročně. „Po zákroku jsou sice určitá omezení a musí se dodržovat několik pravidel, ale nejedná se o nic velkého. Například se po aplikaci nedoporučuje navštěvovat solárium, saunu nebo bazén,“ vysvětluje diplomovaná specialistka na mikropigmentaci Lucie Kunzová.

Výplně vrásek a operace víček – po létě mladší o pár let

Během léta se můžete bez problémů objednat na výplně vrásek, nebo třeba operaci víček, tzv. blefaroplastiku. „Operace víček je drobný zákrok s mimořádným účinkem, který můžete podstoupit v jakékoliv ročním období. První týden od zákroku je nutné vyvarovat se prudkých pohybů, předklonů a zvýšené fyzické námaze, poté se můžete vrátit zpět do zaměstnání i k fyzickým aktivitám (cca po 2 týdnech a je nutné chránit jizvy před sluncem),“ říká plastický chirurg MUDr. Josef Kulhánek z Lékařského domu Praha 7.

Zvětšení rtů – získejte svůdnější vzhled

Dalším operačním zákrokem, který můžete podstoupit i během letních měsíců, je zvětšení rtů. Kromě injekčních výplní rtů různými preparáty nebo vaší vlastní tukovou tkání, což je ale pouze dočasné, jelikož přípravky se časem vstřebají a rty se vrátí téměř do původního stavu, se lze v létě  objednat na chirurgické, operační zvětšení rtů. „Operační zvětšení rtů je trvalé, jedná se o ambulantní ošetření, pouze s lokální anestezií a je to naprosto bezpečný zákrok. Po zákroku je pouze minimum omezení – je nutné se vyvarovat většího pohybu rtů a jíst kašovitou potravu. K běžným aktivitám se budete moct vrátit přibližně za 2 až 3 dny po ošetření,“ tvrdí MUDr. Kulhánek.

Zvětšení prsou – v létě bez koupání

zoom

Poměrně náročnější, ať už z hlediska samotné operace tak i rekonvalescence, je plastická operace prsou, přesto i tento zákrok je možné realizovat v létě. „Samotnému zákroku letní počasí nevadí, spíše jde o to, jak budete v teplejších dnech snášet pooperační období. Některé zásady pooperační péče by vám totiž mohly být poněkud nepříjemné. Například zákaz koupání nebo nošení kompresivního prádla,“ varuje MUDr. Kulhánek. Ostatně to platí nejen pro augmentaci, ale i pro liposukci, plastiku břicha nebo gynekomastii. „Při troše dobré vůle a při určité zodpovědnosti vůči sobě jsou estetické operace v letních měsících stejně proveditelné a snesitelné jako jindy,“ uzavírá MUDr. Kulhánek.



Komentáře

Žakuja
Na obočí se chystám už roky no snad to někdy někam dotáhnu, protože moje obočí vypadá jako koště
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?