Alginátové masky - působení, použití, vlastnosti

Alginátové masky fungují téměř jako žehlička na pleť, a tak jsou mezi ženami i muži čím dál oblíbenější. Řadí se mezi nejefektivnější produkty péče o pleť. Jestliže jste doposud tento zázrak nevyzkoušeli, doporučujeme to rychle napravit. Jakmile ho jednou zkusíte, už nebudete chtít používat žádnou jinou péči. Přesvědčte se sami.

img

Alginátové masky: Trend, který skutečně funguje

V reklamách se nás neustále snaží přesvědčovat o tom, která značka a produkt je účinnější. Pokud na vlastní kůži vyzkoušíte tzv. alginátovou masku, rychle pochopíte, co je skutečný zázrak beauty scény. Nejenže oproti konkurenci, která často slibuje nemožné, a ještě obsahuje chemii, opravdu zajišťuje viditelné výsledky, ale navíc je vhodná k použití na jemnou pokožku očí a rtů. Co přesně tedy taková kosmetika umí a jak se používá? 

Alginátové masky se vyrábí z hnědých řas obsahující pro lidskou kůži velice prospěšnou látku - kyselinu alginátovou, přesněji tedy její soli. Často je díky svým vlastnostem alginát sodný přirovnávám ke kyselině hyaluronové, neboť váže obrovské množství vody. Výsledkem je tak gelová hmota nabitá minerály, vitamíny a dalšími pro pleť výživnými látkami. 

Jakmile ji aplikujete na pleť, okamžitě se k ní "přicucne" a ihned ji začne intenzivně hydratovat a tím i vyživovat, regenerovat a vyhlazovat

Alginátové masky / masky z mořských řas se zpravidla vyrábějí v různých kombinacích. K hlavní složce masky - alginátu - bývá přidána jiná aktivní látka, která určuje, pro který typ pleti je maska vhodná a zlepšuje její účinnost. Například se jedná o extrakt z bambusu, zeleného čaje, mořských řas, kdouloně, Myrtovníku citronového atd. 

Vlastnosti a působení alginátové masky 

Alginátové masky jsou známé především pro svůj výrazný omlazující efekt. Jsou vhodné hlavně pro suchou, ochablou, na dotek drsnou a zralou pokožku. 

Výsledky viditelné po první aplikaci: 

  • pokožka vypadá svěže, je napnutá a regenerovaná, 
  • rozšířené póry se viditelně zužují, 
  • mizí stopy po akné, drobné záněty a otoky, 
  • zlepšuje se tok krve. 

Další univerzální vlastnosti alginátové masky! 


  • Intenzivně zvlhčuje jednotlivé vrstvy kůže. 
  • Zabraňuje ztrátě vody z pleti. 
  • Pomáhá zlepšit látkovou výměnu - odvádí z pleti toxiny. 
  • Povadlé pleti navrací schopnost vyrábět kolagen napomáhající napínání kontur tváře. 
  • Mastnou pleť zanechává svěžejší, jelikož značně reguluje činnost mazových žláz. 
  • Kombinované pleti poskytuje důležité výživné látky.
Mimoto tyto blahodárné masky z mořských řas mnohonásobně zesilují účinek aplikovaného krému či séra. 

Jak alginátovou masku používat?

Většina alginátových masek se před použitím musí smíchat s minerální vodou. A to přibližně v poměru 15 g masky a cca 40 ml vody. Po důkladném promíchání získáte hustou konzistenci ideální k aplikaci - vzniklou masku naneste špachtličkou na obličej, krk a dekolt. Nechte 15 až 20 minut působit a následně ji sloupněte z obličeje. Případné zbytky odstraňte vodou nebo pleťovým tonikem. Použití alginátové masky je snadné a zvládne ho skutečně každý. 

Před prvním použitím se vždy doporučuje provést test snášenlivosti. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?



NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.