Zámecké hotely: bydlete jako v pohádce

Středočeský kraj se může pyšnit nespočtem kouzelných hradů a zámků. Pokud máte pocit, že jste je už prochodili křížem krážem a toužíte po novém, opravdu pohádkovém zážitku, není nic lepšího, než si zarezervovat pokoj v některém zámeckém hotelu. Přinášíme vám několik tipů na opravdové šlechtické ubytování. 

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Zámek Liblice

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Zámek Libice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka. Jeho kořeny sahají hluboko do středověku, kdy se za zámeckými zdmi vystřídalo několik důležitých šlechtických rodů. V roce 2007 byla za přispění Evropské unie dokončena rozsáhlá rekonstrukce, která zámek proměnila v moderní konferenční a centrum s čtyřhvězdičkovým ubytováním. 

Zámek Libice je pro návštěvníky přístupný po celý rok a nabízí celou řadu volnočasových aktivit. Prohlídky interiéru se konají pravidelně každou neděli, francouzská zahrada, anglický park a přilehlá obora jsou dokonce bezplatné. Na zámku najdete k zapůjčení kola, na nichž můžete prozkoumat místní cyklostezky. Nejlépe se pak odměníte v zámecké restauraci a odpočinete si v zámeckém wellness a spa centru. 

Zámek Ratměřice 

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Ratměřický zámek byl postaven už v roce 1702, v 19. století jej však zachvátil požár a musel být přestavěn v pozdně klasicistním stylu. Tuto podobu si zachoval dodnes. V posledních desetiletích poskytoval zázemí ústavu pro postižené děti a nedávno se konečně dočkal velkolepé obnovy. Těšit se můžete na procházky krásným zámeckým parkem se vzácnými sekvojovci starými téměř 190 let.

Samotný zámek prošel rozsáhlou rekonstrukcí a byl přestavěn na hotel s restaurací. Vybavení hotelu uspokojí všechny, kdo přijeli za odpočinkem i sportem. Hotel nabízí moderně vybavené wellness centrum i multifunkční sportovní hřiště. Na své si tak přijdou fanoušci tenisu, nohejbalu, volejbalu, basketbalu či badmintonu. Od roku 2021 se v areálu staví minizoo.  

Zámek Mcely 

img

Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu

Zámek Chateau Mcely je původně venkovská šlechtická usedlost, kterou až do roku 1947 obýval rod Thurn-Taxisů. Dnes slouží jako pětihvězdičkový ekologický hotel pyšnící se prestižním oceněním World Travel Awards a zároveň nejvyšší zelenou certifikací Evropské unie.

Designeři interiéru vybavili pokoje s maximální péčí a dbali na každý detail. Každé patro je zasvěcené jinému tématu - první patro je přehlídkou světadílů, zatímco druhé si pohrává s motivem času. Hotel nabízí také spa a přírodní fitness centrum. Zámecká restaurace Piano Nobile se pravidelně umisťuje ve výběru těch nejlepších restaurací v České republice. Menu se skládá ze sezónních surovin převážně od místních dodavatelů. Na baru si kromě nádherného výhledu můžete vychutnat netradiční koktejly s ingrediencemi nasbíranými v zámeckých zahradách.  

Více na: www.strednicechy.cz

Projekt Rozvoj produktu Střední Čechy královské byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

img

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!