Náušnice nejen jako vánoční dárek. Poradíme vám, které vybrat

Přestože v dávných dobách byly šperky do uší znakem bohatství a vysokého postavení, dnes jsou vhodným doplňkem pro jakoukoliv příležitost. Nezáleží ani na tom, zda je nositel náušnic muž, žena, malé děvčátko či starší dáma. Jaké jsou dnešní trendy? Přečtěte si, jakým typem uděláte radost.

img

Náušnice jsou zpravidla úplně prvním šperkem, který žena nosí. Výběr prvních náušnic pro miminko je v mnohých rodinách nezapomenutelný krok a velká událost. Ale radíme nepodceňovat ani pozdější výběr těchto šperkařských kousků.

Ve šperkovnici by každá žena měla mít více typů náušnic, aby jimi elegantně doplnila jakýkoliv outfit. Vsaďte na výběr kvalitního modelu v prověřeném klenotníctví, nebudete litovat. Náušnice potěší obdarovanou ženu a pak ještě aspoň jednu další generaci.

Zlato či stříbro? Jak je libo

Materiál vybírejte podle toho, na jaký kov je žena zvyklá nebo jakou barevnost šperků preferuje. Stříbrné náušnice jsou maličko náročnější na péči, ale vynikají svou příznivou cenou. V dobrém klenotnictví vám však náušnice kdykoliv bezplatně vyčistí v rámci zákaznického servisu.

Zlaté náušnice jsou stálice a zlatníci tento materiál rádi používají už odpradávna. Důvodem jsou jeho skvělé vlastnosti a barevná rozmanitost. Právě pro ty, kteří nefandí hřejivé žluté z různých důvodů, je skvělou alternativou bílý odstín. Náušnice z bílého zlata tak stále nesou kvalitu materiálu, ale zároveň se lesknou chladivou stříbrnošedou barvou. Extravagantnější variantou je poslední dobou čím dál oblíbenější zlato růžové.

Náušnice za pár set, ale i několik desítek tisíc korun

Náušnice jsou skvělý dárek pro každou ženu. Krásný ženský šperk, který pořídíte i přes omezený rozpočet, ale také pokud šetříte na něco mimořádného. Od stříbrných modelů k svátku až po luxusní diamantové náušnice k výročí svatby, promoci či životnímu jubileu.

Krásnými náušnicemi k narozeninám nebo výročí chybu neuděláte. Jen je třeba si trochu promyslet typ, který hledáte. Jako každý doplněk totiž náušnice podléhají módním trendům a ne každá novinka každému sedne.

Sázka na jistotu: minimalismus a pecky

Pokud tápete, nepouštějte se do zbytečně velkých specialit. Vsaďte na jistotu a vyberte některý z tolika oblíbených minimalistických modelů. Tím tzv. zabijete dvě mouchy jednou ranou, protože minimalistické šperky za poslední roky nevychází z módy.

Napichovací celokovové stříbrné kuličky nebo drobné čiré diamanty, topazy či moissanity v krapnách třeba z bílého zlata zaujmou na první dobrou. V sametové krabičce darujete šperk, který potěší každou ženu a zároveň zaujme svou rafinovaností. Minimalistické náušnice obdarovaná lehce zkombinuje s jinými šperky i outfity.

Solitérní modely a náušnice obsypané drahokamy v halo stylu

Pokud se chystáte na velkolepou událost, náušnice by měl být opravdu výjimečné. Zjistěte, co možná nejvíce informací. Tyto jsou ale základní. Oblíbené barvy drahokamu a kovu a zamyslete se také, jestli je žena nakloněna spíše jednoduchému stylu nebo miluje extravagantní kousky, které na sebe strhnou pozornost.

Pro spojení výjimečného a zároveň jednoduchého typu náušnic zvolte diamantové náušnice solitéry. Místo diamantu zlatníci vsadí i smaragd, safír či jiný drahokam. Umně vybroušený drahokam v precizně zpracovaném zlatém či platinovém lůžku je vše, co potřebujete k tomu, aby se ženě při otevření krabičky zatajil dech.

Extravagantní, temperamentní osobnost naopak okouzlíte náušnicemi v halo stylu. Jeden větší drahokam kolem dokola obklopuje několik malinkých třpytivých kamínků. Nejoblíbenější kombinací jsou barevné drahokamy jako je smaragd, safír, akvamarín či turmalín, obklopené čirými diamanty.

Máte vybráno? Pokud jste v koncích, například v klenotnictví Eppi.cz vám online poradí a v showroomu předvedou všechny dostupné modely. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.