6 nejlepších dominikánských pláží

Vždy je vhodný čas začít plánovat perfektní „plážovou“ dovolenou. Dominikánská republika s panenskými plážemi a ostrovy je mezi karibskými destinacemi ideálním útočištěm. Nechte se inspirovat a podívejte se na náš seznam nejlepších pláží Dominikánské republiky.

img

1. PLAYA MINITAS, LA ROMANA 

Letovisko se zlatým pískem a horké letní slunce k tomu? Zajisté. Playa Minitas leží přímo na jižním pobřeží země v La Romana. Je to soukromá pláž, která je součástí letoviska Casa de Campo, ale je možné ji navštívit i z venčí. Pláž je ideální pro rodinnou zábavu a odpočinek. Nabízí aktivity pro nejmenší a také spoustou vodních sportů, včetně plavby lodí, jízdy na kajaku či šnorchlování. 

2. PLAYA DORADA, PUERTO PLATA 

V Puerto Plata, jednom z krásných historických měst Dominikánské republiky, leží kousek ráje. Playa Dorada je možná nejslavnější pláž na severní straně ostrova, která nabízí luxusní resorty. Mnohdy můžete skočit přímo z Vašeho pokoje do modrých vod Karibiku. Pláž Playa Dorada je veřejná a její měkoučký písek a divoká voda jsou ideální pro sportovní aktivity. Zaplavte si, zajděte na ryby, šnorchlujte nebo vyzkoušejte wind či kitesurfing. 

img

3. PLAYA RINCON, SAMANA PROVINCE 

Pokud hledáte klid a pohodu, najdete ji na páži Playa Rincón. Izolovaná pláž se nachází v provincii Samaná v Dominikánské republice, na malém poloostrově směrem na severní stranu ostrova. Playa Rincón je snadno přístupná lodí z nedalekého města Las Galeras. Je to skrytý klenot a je ideální pro absolutní restart těla i mysli. Položte se na bílém písku a užijte si čistou tyrkysovou vodu a tři míle panenského pobřeží. Na pláži najdete restaurace s místními specialitami, ale all inclusive resorty nebo kluby jako na některých jiných plážích v zemi se zde nevyskytují. 

img

4. CAYO LEVANTADO, SAMANA PROVINCE 

Tento klenot nacházející se v oblasti Samaná musíte jednoduše navštívit. Cayo Levantado je malý ostrov známý také pod názvem Bacardi a je přístupný lodí z města Samaná. Celý ostrov má jen něco málo přes jeden kilometr čtvereční, ale je plný panenských pláží, které vypadají jako ze snu. Cayo Levantado má dvě hlavní pláže; jedna je veřejná s mnoha místními, autentickými bary a restauracemi a druhá je soukromá pláž pro hosty hotelu Gran Bahia Principe Cayo Levantado. 

5. BAVARO BEACH, PUNTA CANA 

Punta Cana je jednou z nejznámějších plážových oblastí s luxusními resorty v zemi. Z tolika překrásných pláží může být až obtížné si vybrat tu pravou. Je však jedna, která vyniká. Pláž Bavaro, která je v Punta Cana snad jednou z nejlepších a nejunikátnějších. „Playa Bavaro“ je sice nejlidnatější pláží v oblasti Punta Cana, ale zato nabízí neomezené množství kvalitních restaurací, barů, hotelů a obchodů, kde se Vám dostane jak luxusních služeb a zboží, tak i rovnováhu mezi cenou a výkonem. Pláž nabízí korálové útesy ideální pro šnorchlování, lodní párty, dobrodružství na kajaku a další. Pokud hledáte možnost pouze pro dospělé, podívejte se na Barcelo Bavaro Beach Hotel, kde oblečení není povinné. 

img

6. PLAYA BOCA CHICA, BOCA CHICA V neposlední řadě je potřeba vzpomenout na pláž Playa Boca Chica nacházející se v blízkosti hlavního města Santo Domingo. Rušná písečná pláž, vhodná pro rodiny s dětmi, je ideální na celou dovolenou nebo jen na jednodenní výlet ze Santo Dominga. Leží necelou hodinu od hlavního města, což z něj činí jedno z nejsnadněji dostupných pláží na jihu země. Voda je zde mělká, takže vhodná pro rodiny s malými dětmi. Sportovní fanoušci si zamilují plachtění a volejbal, který je na pláži velmi oblíbený. Tato oblast je také ideální pro výlov mořských plodů či pozorování ptáků v mangrovech La Matica. 

Ať už se vydáte do kterékoli částí země a navštívíte jakoukoli pláž, můžete si být jistí, ž těchto šest pláží je jen zlomek z toho, co Dominikánská republika nabízí. A pokud byste přeci jen chtěli zkombinovat plážovou dovolenou s nějakým vyžitím – můžete si být jistí, že tato destinace Vám kromě pláží nabídne nádhernou přírodu, jízdu na koni, sportovní aktivity, mnoho vodopádů či různé nádhernou koloniální architekturu. Takže s chutí na dovču. 

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Životní styl komerční článek

Sandály na podpatku jsou nezbytným kouskem v šatníku každé ženy, která se chce cítit sebevědomě a elegantně při zvláštních příležitostech. Tyto boty kombinují komfort a styl, což je činí ideální volbou pro různé slavnostní události, od svateb po formální večeře a významné oslavy. Níže se podíváme na tři klíčové aspekty sandálů.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.