5 nejlepších nápadů na vánoční výzdobu: Co vám nesmí chybět?

Nejkrásnější období v roce se blíží a vy přemýšlíte, jak si zařídit svůj příbytek? Na výběr máte několik stylů a možností. Od jednoduchého minimalismu až po kombinovaný maximalismus. Vyberte si pomocí našich praktických rad to pravé pro sebe.

img

shutterstock.com

Klasika, která neomrzí

Kombinace červené, zelené a zlaté je sama o sobě výrazná a extravagantní. Dokáže přitáhnout pozornost a zaujmout i z dálky. Dekorovat jí umíte v interiéru i exteriéru. Nebojte se využít více odstínů červené a zelené. Využijte vrstvení a vše podpořte výrazným osvětlením.

Pokud se rozhodnete pro klasické Vánoce, vsaďte na maximalismus. Stromek i pokoje doplňte s vícero doplňky. Svátky jsou o hojnosti, proto se to nebojte mírně přehnat.

Z výzdob vypadají skvěle rolničky, vločky, Santa Claus i sobi. Doplňky umístěte do okna a zavěste na bránu a dveře.

Ke trojici barev červená, zelená a zlatá nepřidávejte již žádný odstín navíc. Celek by vypadal příliš kombinovaně a chaoticky. V obývacím pokoji nebo ložnici byste se nemuseli cítit dobře.

img

shutterstock.com

Bílé Vánoce

Chcete mít okouzlující extravagantní Vánoce plné sněhu, a to i tehdy, když nám ho příroda nenadělí? Vsaďte na bílou výzdobu. Pokud se vám bílé stromky nelíbí, zvolte klasické zelené. Dejte na ně ale bílé vánoční koule a girlandy. Světýlka vybírejte také v bledém provedení. Měkké žluté světlo by se mohlo s celkovou výzdobou bít.

Totéž se držte i při zdobení jiných částí domácnosti, například obývacího pokoje, kuchyně a ložnice. Na adventní věnec můžete nastříkat bílou barvu, abyste docílili přirozenějšího a lepšího efektu.

img

shutterstock.com

Metalické odstíny

Pravými extravagantními barvami na Vánoce jsou zlatá a stříbrná. Nejlíp uděláte, když je nebudete kombinovat navzájem. Vyberte si vždy jen jednu a přidejte k ní něco jemnějšího, například bílou, černou, zelenou, červenou nebo fialovou.

Metalické odstíny se na první pohled můžou zdát příliš kýčovité. Ve skutečnosti jsou na Vánoce jako stvořené a nemusíte se jich bát. Snažte se je vybírat v přiměřeném množství, minimálně ve stejném poměru jako jiné barvy.

Rada odborníka

Každé Vánoce mohou být jiné. Letos si vyberte jeden styl a druhý zase jiný. Nemusíte zůstat jen u jednoho. Takovýmto způsobem se můžete přizpůsobovat každý rok vždy novým trendům.

Monochromatické provedení

Nelíbí se vám dvou nebo tříbarevné Vánoce a chcete něco jednoduššího? Monochromatické, neboli jednobarevné provedení, je pro vás jednou z alternativ.Zelená vypadá skvěle, ale jednotlivé ozdoby mohou na stromku zaniknout. Zkuste proto spíše zlatou, stříbrnou nebo červenou.

V rámci extravagantních Vánoc využijte i úplně jiné barvy, které se se svátky nespojují. Může to být například růžová, modrá, šedá nebo hnědá.

img

shutterstock.com

Vlastnoručně vyrobené dekorace

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Mají být o vašich blízkých, rodině a přátelích. Stravte s nimi více času a vytvořte si vlastní dekorace. Sedněte si ke krbu, zapněte vánoční písně a udělejte si příjemné odpoledne nebo večer.

Doma si můžete udělat vánoční koule, adventní věnec a kalendář, vonnou svíčku, girlandu či pěkné návleky na příbory a židle. Fantazii se meze nekladou. Najděte si jednoduchý návod na internetu a vyzkoušejte jej například se svými dětmi.

img

shutterstock.com

Vánoce, jak se patří

Vánoce jsou krásným svátkem v roce, které se pojí každému s něčím jiným. Připravte se na ně správně. Vyberte si jeden styl a zkombinujte do něj veškerou výzdobu. Kromě vánočních koulí nezapomeňte ani na pěkné nálepky do okna, svícny, svíčky, Santa Clausů a vločky. Nechte si poradit našimi tipy a užívejte si svátky naplno. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.