Správné odličování zpomalí stárnutí pleti. Neopakujte časté chyby

Ranní a večerní čištění pleti by mělo být stejnou rutinou jako zubní hygiena. Bohužel, právě tento krok v péči o pokožku často zanedbáváme, což vede k ucpávání pórů, vzniku pupínků i k předčasné tvorbě vrásek. Správně odlíčená a čistá pleť bude hydratovaná, hebká a svěží. Jak na to?

img

Pokud se nijak zvlášť nelíčíte a domníváte se, že díky tomu můžete fázi odličování v klidu přeskočit, dopouštíte se první významné chyby. Není to jen make-up, co z pokožky potřebujeme smýt; na pleti ulpívají i mikročástice a volné radikály z ovzduší, které zanášejí póry a brání buňkám v regeneraci.

Stejně tak je chybou používat k čištění obličeje vodu a mýdlo. Tato kombinace sice smyje nečistoty a bakterie, ale zanechá pokožku vysušenou, se sklonem k tvorbě šupinek a vrásek. Z podobného důvodu se nehodí používat k odličování ani přípravky s obsahem alkoholu.

Přihlédněte ke svému typu pleti

Protože v dnešní době přibývá žen s přecitlivělou pletí, která na běžné kosmetické přípravky reaguje zarudnutím až alergickou reakcí, je vhodné vybírat kosmetiku kvalitní, nejlépe vyrobenou na přírodní bázi. V této rovině uvažuje i francouzská firma Yves Rocher, jež své produkty vyrábí z bylin vypěstovaných na vlastních polích.

K odličování zralé pleti vyvinula vyhlazující odličovací mléko a tonikum s výtažky z měsíčku lékařského, pro citlivou a podrážděnou pokožku využívá divoký heřmánek, pórovitou pleť se sklonem k akné zklidňuje čisticím gelem a tonikem z máty. Kosmetickým esem je pak Odličovací želé 3v1 vyrobené z mořské mikrořasy Tetraselmis, která se volně vyskytuje na povrchu oceánu a produkuje kyslík. Želé pokožku účinně okysličí i hydratuje a je určeno především pro normální a smíšenou pleť.

Na odličování očí použijte zvláštní přípravek

Při čištění pleti také často zapomínáme, že pokožka v oblasti kolem očí je mimořádně jemná a citlivá a vyžaduje zvláštní péči. Právě zde se objevují první známky stárnutí a právě tady často dochází k podráždění a zánětům, pokud použijeme nešetrný chemický přípravek. Experti z Yves Rocher proto vyvinuli extrakty z chrpy se zklidňujícími a ochrannými vlastnostmi přizpůsobenými speciálně pro oční okolí. Expresní odličovač na oči s chrpou dokáže odstranit i voděodolná líčidla, a přitom pokožku nepodráždí. Naopak ji zanechá hebkou a vláčnou. 

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.