Hezký den,
uvažuju nad koupí zmrzlinovače - jako dárek, našla jsem jich pár (cenově od 2 do 5 000 Kč), ale vůbec nevím, na co mám při výběru koukat. I podle popisku jsem nepoznala nějaké výrazné rozdíly.
Máte doma zmrzlinovač, se kterým jste spokojeni?
Děkuji za radu
Reaguji na Undefined: Mrkni se sem, jsou tu recenze. Jinak mít doma stroj na výrobu zmrzliny byl vždycky můj sen
Koukal bych na to, co je pro výrobu potřeba.. Kamarádka si taky koupila zmrzlinovač, ale nemůž v něm zmrzlinu udělat, protože nemá ten "speciální prášek", který se tam přidává( je potřeba i k výrobě točené zmrzliny) a měl by se dát koupit snad jen v makru a to nevím jistě a jen asi po několika kylových pytlích.. Ale nevím, jestli se nepletu, jen varuji, že by se to mohlo stát
Ano, ty prášky na výrobu zmrzliny jsou v Makru snad po 3 kilech, ale našla jsem tam i zmrzlinu, která je v obalu jako mléko, taky 1 litr a v čoko, nebo vanilkové variantě a stála nějak kolem 30 Kč, přímo se lije do strojku. Čokoládovou jsem už vyráběla- byla bez krystalů a pěkně tmavá, ale nakonec se z ní v mražáku stejně udělala kostka ledu
Já mám zmrzlinovač z Tchiba a nejdřív to byla velká euforie a vyráběli jsem zmrzlinu každý den,ale problém byl v tom,že se musela opravdu okamžitě po udělání sníst,protože se nevytvoří moc namražená a když se dá hned do mrazáku,tak pak sice zmrzne,ale je taková moc krystalická...tutéž zkušenost mám i se zmrzlinovačem Moulinex bohužel.
Navíc se tam musí dávat poměrně dost smetany a ty prášky k tomu nejsou moc levná záležitost.
Takže přístroj mi leží doma bez povšimnutí.
Takže: zmrzlina se dá udělat i bez prášků (opravdu nevidím důvod, proč dělat doma zmrzlinu v prášku, těch blafů je dost v obchodech), viz recept. No a cenu to má, ale nemůžeš čekat, že si pořídíš stroj za tisícovku, neřkuli za pět set a ono to bude fungovat jak má. Musíš koupit takový, který zám mrazí (nedává se namražovat do mrazáku) a ten je od min. tří tisíc nahoru. Tak asi tak. To s těma práškama jste mysely vážně? Já myslela, že když si někdo chce dělat zmrzlinu doma, že má v plánu dělat to pořádně
Taky nechápu, proč chcete vyrábět zmrzlinu z prášku? Já to dělám normál takhle: naliju cca 200ml mléka (podle velikosti ovoce - odhadem) a spolu s mlékem ovoce rozmixuji... Potom vedle našlehám 250ml smetany, a pak našlehanou šlehačku smíchám s tím rozmixovaným ovocem a to vliji do nádobky zmrzlinovače Ještě třeba přidám 2 lžíce cukru (smíchám je s tím mlékem), ale to je už každého věc jak to má rád sladké... A je výborná i bez prášku jinak mě se žádné ledové krystalky na zmzlině nedělají
Taky uvažuju nad koupí zmrzlinovače, ale potřebovala bych vědět, jakou konzistenci ta zmrzlina má, pokud ji šoupnu do mrazáku a spotřebuju ji až později, ne hned z přístroje. Můj sen je vyrobit si zmrzlinu s konzistencí jako má ta kupovaná a mít ji v zásobě v mrazáku. Ale není pak moc tuhá?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.