Dost mě zaujal tento recept, myslím že by mohl být zajímavý, ale na druhou stranu při pomyšlení na ty žloutky z toho nemám moc dobrý pocit. Nemáte s tím zkušenosti?
V hrnci metlličkou rozmícháme 4 žloutky spolu s citronovou kůrou a šťávou (1 lžíce), bílým vínem (4 lžíce), cukrem, solí a pepřem. Na mírném ohni vyšleháme hustější krém. Do něj vložíme kousky másla (120g), přidáme kopr. Podáváme s těstovinami a kousky lososa.
Hm, nebýt tam ta kůra, tak je to prostě klasická holandská omáčka - která je moc dobrá. Žloutků se neboj, není čeho
citrón a kopr měním za hořčici
tak já to zkusím bez kůry a kdyžtak ji tam dám na konec. A hodí se k těstovinám? Normálně ji jíš k čemu?
A citronovou šťávu tam dát můžu?
Ano, šťáva tam klasicky patří. Já ji mám ráda k lososovi nebo chřestu, těstoviny jsem s ní neměla.
Nebezpečné to není, salmonela je především na povrchu vajec (když je třeba vyndáváte z krabičky, umyjete si pak ruce), ve žloutku není a i kdyby, cokoliv kyselého ji zničí.
Recept vypadá zajímavě, jdu ho dnes zkusit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.