Ahoj myslíte že pro člověka který chce hubnout popř. se i jen udržovat je lepší celozrnný chléb nebo 100% žitný?
Jako čistě z žitné mouky? Nebude to jako šutr??
Pokud chce člověk skutečně hubnout, tak by se měl pečiva vyvarovat uplně. Spíš bych se zaměřila na potraviny s vysokým glykemickým indexem.
Reaguji na Petruszka: ten co si kupuju má ve složení žitnou mouku, žitný kvas, sůl, droždí a vodu. mě nejde o žádné rapidní snižování, pečiva jím denně tak 3 kusy a to ještě většinou jen dopoledne, chtěla bych jen vědět které je vhodnější
Reaguji na pavla22: tak v Albertu jsem ho ještě neviděla, to je balený nebo pečený tam? já kupuji tento URL
Určitě je lepší žitný, protože pšeničná mouka je úplně na nic. Takže určitě Moskevský chleba nebo nějaký kde je opravdu 100% žitný mouky. Mě občas kamarádka, co dělá v pekárně, doveze Moskevský a je táák nadýchaný, až to není možné, že je z žitné mouky, ale určitě je, sama to tam kontroluje.
Doporučuji si přečíst tento článek.
Cituji Klenot Eskortová: to je balený nebo pečený tam?
Je balený. Je na něm i nálepka svítívě oranžová - 100% žito. Chleba Moskva.
Nejlepší je žitný kváskový z celozrnné mouky skvěle zasytí a člověk udělá i něco pro své zdraví
Cituji Petruszka: Pokud chce člověk skutečně hubnout, tak by se měl pečiva vyvarovat uplně.
Cituji Ziralka: spíš bych jedla pečivo obden 1ks, pokud chceš hubnout.
holky co to je za bláboly toto jsou jen POVĚRY! člověk co chce zhubnout nesmí chleba a veškeré přílohy ale jen pouze zeleninu a k tomu třeba maso, ach takové názory fakt miluju
Reaguji na Market1: Naprosto souhlasím... sacharidy jsou potřebné pro správné fungování těla i hubnutí, a pokud je pečivo celozrnné, je to komplexní sacharid a ten je mnohem lepší i než si dát třeba dušenou mrkev (jednoduché sacharidy, vysoký GI)...
Ale každý svého štěstí a figury strůjce, kdo věří blábolům, ať se pak nediví, že nehubne a má chutě
Sice se říká, že celozrné pečivo je dobré, nicméně třeba mě doktorka řekla, že kvůli špatným střevům bych ho vůbec neměla (natož pak klasickou pšenici.) Ale žitný je prý OK.
výměnou chlebu se nehubne. Před zhubnutím se tělo ale musí očistit. Já zkoušela všemožně diety, byla jsem i u výživových poradců a nikdy jsem nezhubla co jsem chtěla. Poté jsem že zdravotních důvodů musela vysadit chléb úplně a vše v čem je laktóza a omezit cukr pouze na med v málem množství a ovoce, mohla jsem pouze žitný, ale maximálně 2x týdne. Jedla jsem místo toho celá zrna, ryzí bílou, ale spíše hnědou pololoupanou, bulgur... málo masa a když tak rybu tučnou (losos, tuňák...) nebo krevety. Hodně jsem jedla luštěniny. Do školy jsem na svačinu si nosila ryzí s čočkou či fazolemi. Večer jedla tepelné upravenou zeleninu s tofu a ryzí... občas kukuřičné testovinky bezlepkové. Defakto téměř makrobiotická strava. Během tři měsíců jsem zhubla 8kg a nikdy se mi to nevrátilo zpátky ani po zmírnění této diety. Tělo se potřebuje očistit od cukru, lepku a laktózy a jejich nánosů a poté začne hubnout. Doporučují také očistu zeleným přírodním jílem k tomu zařadit (googlujte je to známé). Hodně štěstí )))
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.