Ahoj holky, v prosinci jsem ležela v Kolíně v nemocnici. Strava nic moc, ale ta žemlovka! V životě bych jí jinde nesnědla, ale tato byla vynikající. Základ byl normálně rohlíky, jablka atd, a vršek byl pokrytý nějakou vrstvou - ale nevím, co to mohlo být, asi tvaroh? Vršek byl nažloutlý a leskl se, takže mě napadl dát navrh tvaroh a potřít žloutkem? Poraďte, prosím, je období jablíček ze zahrádky od babičky tak je chci zpracovat
Nedávno jsem pekla zákusek, a to tak, že po vytažení z trouby jsem ho polila směsí rozpuštěného másla a vajíček a dala ještě na chvíli zapéct. Částečně se to vsáklo dovnitř, ale něco zůstalo nahoře a vytvořilo to žlutou vrstvu, které byla moc dobrá. Nejspíš to není to, co hledáš, ale i tak doporučuju zkusit.
Tak běžně se na žemlovku dává na cca posledních 15 minut zapéct sníh z bílků, leskne se, zežloutne to... To by tak odpovídalo
ahoj, moje babi vždycky nahoru na žemlovku dávala tvaroh promíchaný s rozinkami a na posledních pár minut ještě sníh z bílků vyšlehaný s moučk. cukrem opravdu chutovka
Souhlasím s předešlými názory. Také dáváme ke konci pečení jako horní vrstvu sníh s bílků a je to výborné
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.