arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj, zajímalo by mě, jak připravujete zelí, když si koupíte normální syrovou hlávku. Dá se třeba se syrového zelí připravit zelí ke kachně, aby chutnalo jako nakládané? Zajímají mě ale i všechny recepty a tipy, jak připravit hlávkové zelí. Díky

arrow
profile_image
Hanullinka
od 9. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já z něj dělám závitky se šunkou a sýrem.To se zelí ovaří,aby změklo.Rozeberu na listy a na každý list dám plátek šunky a sýra.Smotám do ruličky,obalím v trojobalu a usmažím.Jinak ke kachně to takhle dělala mamka i babička.

Cituji pampalatrala: Dá se třeba se syrového zelí připravit zelí ke kachně, aby chutnalo jako nakládané?

Připravit se dá, v některých rodinách ani jiné nedělají, ale jako nakládané chutnat nebude, má svoji chuť.
Normáně tu hlávku nakrájíš na nudličky, pak pokrájené zelí uvaříš v osolené vodě, když je zelí vařené, scedíš. V kastrolu si do růžova osmahneš na jemno nakrájenou cibulku (větší), buď na sádle nebo na oleji (já to klidně dělám na olivovém), pak přidám vařené zelí, když je třeba trochu podliju tou vodu (ale opravdu jen podlít, ne zalít!!), ve které se vařilo, přidám kmín a ještě chvilku podusím, dokud není všechna voda vydušená. Pak dooctuju, dosladím a dosolím. Ničím nezahušťuju, nemám to ráda. Pro čtyři pět lidí stačí taková střední hlávka, a ještě zbyde...

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My děláme občas TYHLE lívanečky. Mám je moc ráda

arrow
profile_image
mishkaaa
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Z čerstvého zelí se dá připravit výborná zelňačka, zelňáky, saláty na spoustu způsobů.

Recept mám od mamky a ta zase od své mamky...
Na oleji si osmahnu cibulku, na ní dám nakájené zelí, podliju vodou, přidám kmín a vařím bez pokličky. Když je zelí měkké, nastrouhám si na jemno bramboru, tou zelí zahustím. Nakonec dochutím solí a octem. Já ještě přidávám pepř.

arrow
profile_image
Karolína Králová
od 15. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

přidávám ho do jakéhokoliv masového vývaru. polévka s nim je úžasná.
No a když ho chceš připravit jako hlavní jídlo tak doporučuji podusit. normálně si dáš do hrnce trochu oleje (nebo sádla, to já mám raději jelikož si dělám domácí) a hodíš na to to zelí. (ale toho mastného jenom malinko). zelí nakrájené na proužky hodíš na to necháš chvilku podusit no a podliješ to trošku vodou. hodíš do toho celý kmín (ne sáček, jenom aby nebyl drcený). no a dusíš. Až je zelí měkké a voda se vyvaří tak tam prskneš malinko octa (jenom kapku podle chuti). no a k tomu knedlíček a pečené vepřové a je to delikatesa.

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hanullinka:
hm zaujima ma ako to chuti ..nejako si to neviem predstaviť ...asi vyskúšam

Také je dobré plněné zelí, směs z rýže a mletého masa...znáte ho?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené