Kde myslíte, že bych měla získat bílkoviny ? Nemůžu si každej den vyvařovat kuřecí maso, rybu a tak je nás tu 4 v bytě 3+1 a já mám omezená práva
Bílkoviny jsou v mase, mléčných výrobcích, vaječném bílku a luštěninách. Vždy se to dá nějak vhodně zkombinovat.
Ahojky tak si kup šmakouna,to je bílkovina a navíc velmi chutná,mužeš si ho dat do salatu atd..
Jé to je dobrá inspirace zrovna mně napadlo, že mám recept na nákládané olomoucké tvarůžky, hned jdu do toho !
Reaguji na lenibuska:
Většinou by měly být bílkoviny hlavně z masa - obsahují nejvíce aminokyselin a ve složení masa je bílkovin nejvíce. Můžeš prokládat bílkovinami rostlinnými, ovšem musíš hlídat obsah bílkovin a jejich složení, většinou pak musíš přijmout třeba dvojnásobné množství této potraviny (např. pokud si dáš 120 g masa - to je třeba moje míra - + 60 g přílohy v suchém stavu, tak u rostlinných by to třeba znamenalo 240 g fazolí + 60 g přílohy), je to pak docela hromada jídla a horko těžko to do sebe nasoukáš. Masa nepotřebuješ hromady. Udělat si maso zabere tak 10 min., když chceš dusit tak déle, ale stačí ti jeden rendlík.
Pro mě je prostě nejjednodušší maso - nemusí ho být tolik, jako ostatních potravin (to myslím i zmiňovaný tvaroh, vajíčka, olomoucký - to spíš používej ke snídani a ke svačinkám, k obědu a večeři maso nebo na zpestření nějaké luštěniny).
Reaguji na angor: No jasně, maso k obědu a večeři a sem tam třeba i na tu snídani, abych ho náhodou nejedla málo... angor, už dlouho mám pocit, že tvé rady nejsou úplně ideální a dneska jsi to dorazila.
Vůbec nic se nestane, když budou jako zdroje bílkovin preferovány mléčné výrobky, luštěniny v kombinaci s živočišnou bílkovinou (stačí troška, jde jen o doplnění aminokyselin) a maso třeba jen několikrát týdně a to v podobě kvalitního masa drůbežího, ryb, nevynechala bych ani maso hovězí.
Reaguji na Red_fire:
Upřímně, mě je jedno jaký máš pocit, já vím co funguje -nejen při hubnutí, ale také aby tělo nestrádalo. Nějakým internetovým zdrojům a radám těch "rádoby" výživových poradců se akorát tak směju.
Nikdy jsem neuváděla, že musí být v každém jídle maso. Bohatě stačí oběd a večeře. V mléčných výrobcích je bílkovin hodně málo, musí se jich jíst mnohem větší množství stejně tak jako luštěnin. Upřímně, takové potřebné množství je pak schopný sníst málokdo, protože k tomu potřebuješ ještě sacharidovou přílohu. Dát si k snídani vaničku jogurtu a k tomu ještě dva plátky celozrnného chleba - to prostě sníst nejde.
Ale aby sis nemyslela, že jsem jen masožrout - tak něco z masa jím tak max. 2 krát denně a to bud oběd a večeři nebo když je ke snídani šunka (místo ní spolehlivě poslouží olomoucký třeba).
A co se týče finanční stránky - bílkoviny v podobě masa mě vycházejí levněji, jelikož masa nepotřebuji takové množství.
Cituji Red_fire: tvé rady nejsou úplně ideální
mě nepříjde, že by rady Reaguji na angor: byly nějaké mimo mísu, však nikde nepíše, že to maso musíme jíst i na snídani a svačinu. Já osobně bych teda nedokázala jíst maso ani dvakrát denně(oběd večeře) stačí jedno jídlo z toho s masem jako takovým. na večeři už si dám třeba jen malou plechovečku tuňáka..Ale každopádně vím o čem mluví. když jsem chodila do fitka hodně často, tak jsem se hodně bavila s místníma trenérama a trenérkama, kteří hodně jezdili i na závody a vždycky měli v krabičkác nachystané maso s rýží..a byly to uuplné tuny masa..myslím že ho i snidali a svačili. Takhle etrémně ho jedli před závodama, protože prý jediné bílkoviny z masa dokážou pořádně udržet svaly.
Jinak ale k tématu. samozřejmě můžeš brát bílkoviny ze zeleniny,luštěnin, tofu,šmakouna, vajíček, tuňák z plechovky( přírodní),mléčných výrobků,můžeš na doplnění koupit proteinový prášek a dělat si nápoje nebo s ním péct, taky sója obsahuje nějakou tu bílkovinu. Ale občas si to maso udělej. V lednici ti kousek masa vydrží i do druhého dne, takže si můžeš nachystat maso na dva dny uplně v pohodě, když se dostaneš ke sporáku
Reaguji na angor:
Angor, ale jde to nemám problém sníst jogurt s 2 PL celozrnného chleba nic méně mě tahle kombinace nechutná, raději si dám sojovou pomazánku s shitaké a klidně 3 pl cel. žitného chleba k tomu nějakou zeleninu či ovoce.
Každý jsme jiný, hold někdo jí méně někdo více a nemusí mít problémy se zbytečným přibíráním.
Reaguji na Peg: V přípravě závodníci jedí opravdu více masa na úkor ostatních potravin, někdy to až přehánějí protože v jedné dávce se dokáže zpracovat 20-30g bílkovin a jak jsem se tak dívala kolikrát měli až 300g porci masa. Ve výsledku jsou to pak trosky, které se musí dávat dost dlouho dohromady. Viděla jsem a zažila jsem to na vlastní kůži a od té doby maso nemusím, bílkoviny si dohoním jinak , hlídám si obsah aminokyselin, abych měla dost těch co si tělo neumí vyrobit samo a to se živím trochu jinak než ostatní.
navrh dneska je maso dost diskutabilní v kvalitě pokud člověk nemá zajištěný opravdu kvalitní zdroj.
Cituji angor: Upřímně, mě je jedno jaký máš pocit, já vím co funguje -nejen při hubnutí, ale také aby tělo nestrádalo. Nějakým internetovým zdrojům a radám těch "rádoby" výživových poradců se akorát tak směju.
A informace čerpáš tedy odkud? Předpokládám, že čteš odborné publikace a knížky profesionálních, studovaných nutričních poradců. Kde ses tedy setkala s informací, že zdravý člověk by měl jíst maso 14x týdně?
Jako zdroj bílkovin jsem teď objevila od Miltry tento tvarohový kysaný výrobek. Koupila jsem ho v Albertu, 200 ml za 24,- Kč. Chutná trochu jako kysaná smetana. Obsahuje větší množství bílkovin a má snížený obsah tuku.
Miltra
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.