Ahoj, chci se zeptat, jestli tu někdo nemá zkušenost se zavařováním ovoce odšťavněného v odšťavňovači, sešlo se mi doma totiž hodně červené řepy, tak mě napadlo udělat šťávu napůl s jablkama a pak to zavařit, jen s tím nemám žádné zkušenosti, jestli to vůbec pak vydrží, na kolik stupňů zavařit a jak dlouho. Konkrétně mě zajímá jen zavařování čistých šťáv, bez přídavku cukru, atd.
Po všech zkušenostech na marmeládách, přesnídávkách a dětskejch kejdičkách mě napadá jediný.... Nechceš to radši zamrazit?
Lisujeme šťávu z jablek na velkém venkovním lisu. Převařím a plním do sklenic. Vydrží celou zimu a jsou moc dobré bez všech hnusů přidaných
Děkuji holky, no zmražené se to pak nedá pít hned no...tak asi vyzkouším zavařit a mautanko jak zavařuješ?
čerstvou šťávu naliju do velkého hrnce, počkám až se začne vařit, nechám pár minutek probublat a nalívám do čistých sklínek. Nic složitého
Reaguji na mautanka:
aha, takže nezavařuješ? A nezničí se všechny vitamíny když necháváš několik minut projít varem? dík
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.