Ahojky,chtěla bych poprvé zavařit okurky...jen bych potřebovala poradit jak dobře zavařit.Mám indukci takže zavařovací hrnec nehrozí....moje maminka zavařovala v troubě,...ale bohužel už se jí nemůžu zeptat.Prosím poradíte mi někdo jak se v troubě zavařuje,myslím na kolik stupňu...jak dlouho,aby byli tvrdší né rozvařené...no prostě nějaké Vaše zkušenosti,ať to uplně nepokazím. Díky moc
Ahoj Clozan
ja robím všetky zavárania v rúre, zaviečkujem poháre dám do plechu s okrajom nalejem do 3/4 plechu studenu vodu, plech dám na strednu miežku a zapnem rúru program hore-dole a na 250 stupňov. Nechám to iba tak dlho, až sa nálev v pohári začne variť, t.j. utekajú bublinky. Potom to vyplnem a nechám vychladnúť do ruhého dňa. Ak zaváram viace ako 12 pohárov /12 pohárov je jedna várka do plechu/ tak to nechám chladnúť cca 2 hodiny a potom to vyberiem a dám do novím a starého spacáka a tam to nechám do druhého dňa. Ešte sa mi nestalo, že by uhorky alebo iná zelenina a ovocie boli veľmi tvrdé, ale rozvarené. Ale na teplotu v rúre pozor - moja už veľmi dobre nepečie, takže by možno stačila nižšia.
Dúfam, že sa ti to podarí a nestane sa žiadny úraz.
V horkovzdušné troubě platí, že zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.