Ahojky,
némáte prosím někdo zkušenosti se zavařovíním hotového jídla? Mám doma kamioňáka a potřebovala bych poradit jak zavařovat, aby jídlo vydrželo co nejdéle i v létě. Zkoušela jsem to, ale v létě se to všechno většinou zkaziloPokud budete mít i nápady, co všechno se dá zavařit budu moc ráda za každou radu
pampoli
Zavařuji vše, krom omáček se smetanou. Zavařuji pečená masa, guláše,různé omáčky, ...rizeta.Ještě se mi nikdy nic nezkazilo. Je tedy fakt, že sklenice uchovávám v lednici, nebo pak v přenosné chladičce. Nevystavuji na světlo, ani přílišnému teplu.
aby se to nezkazilo a pokud to obsahuje maso, je nutné zavařovat první den na 100 st, a druhý den to zopakovat, čili zase hodinu na 100
Hallina:
super děkuju za tip a myslíte, že když to takhle zavařím tak to vydrží i vysoké letní teploty?
do kamionu se vleze jen malá lednička a do ní ještě míň potravin, takže to manžel vozí třeba v návěsu. To je teda docela fuška než to všechno uvařím a ještě to 2x zavařovat, ale v rámci šetření mi stejně nic jinýho nezbude
Marcelau děkuju za tipy
Já mám takto zavařené maso ve sklepě třeba i dva roky. A to ho dávám do sklenice syrové. Prostě do sklenice (0,7l) napěchuji maso (lepší je prorostlejší aby trošku pustilo mastné), přidám 2 kávové lžičky soli, 1 dl vody, zavíčkuji a zavařuji přesně podle návodu, jak Hallina psala. Tj. první den hodinu, nechám vychladnout a druhý den taky hodinu. To maso je naprosto měkké a dá se z něj pak uvařit leccos a taky se dá vzít jen tak ke chlebu a k tomu zelenina, cibule, pokud je manžel masožravec.
Když zavařím hotové jídlo, tak stačí si ho předvařit, ochutit a není potřeba ho zcela do měkka uvařit, to dokončí zavařování. To jsou mé zkušenosti.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.