Dnes jsem si byla ve sklepě pro mé poprvé zavařené okurky a polovina z nich má na dně lahve bílou usazeninu...Proč? Byly špatně zavařené? Nebo je to vodou, kořením? špatně omytou okurkou?
Myslím, že jsou zkažené, jíst je nebudeme.. taková škoda...
Poradíte mi, vy zkušenější, kde soudruzi udělali chybu? děkujii
hmm,mám stejný problém ))))) ale jen polovinu jich mám takových,taky by mě zajímalo,čím to... (
Reaguji na Flamenca:
já se ti zeptám mámy, jestli s ní dneska budu mluvit, možná bude vědět, ta má zkušeností. ale možná nejsou zkažené, to by to bílé bylo spíš nahoře...
Cituji Flamenca: špatně omytou okurkou?
Nejspíš ano,pokud jsou bílé a kalné,tak kvasí......nezbyde než vyhodit.
Také se mi to stalo , myslim si , že s jednou dávkou laku a bylo mi řečeno, že to dělá cukr . Moc nevěřim, že ze 120 sklenic , jsem těch okurek tolik špatně vyčistila,počet špatných sklenic odpovídal , tak té jedné dávce laku. (vařim po velkých hrncých)
Cituji denisatenisák: že to dělá cukr
Aha, tak to bude asi cukrem...Je fakt, že já jsem lak neměla a ingredience se (podle babiččinýho receptu) normálně po lžičkách sypaly do jednotlivých lahví.. Pak se to v troubě zavařilo. A je fakt, že občas jsem si všimla na dně nerozpuštěného cukru...
Aha
Cituji Laky: jsou bílé a kalné,tak kvasí.
Okurky jsou zatím pěkné, ale voda se začíná kalit...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.